goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Predložak za seriju je roman Dobri predznaci sa podnaslovom Fina i točna predviđanja Agnes Nutter, vještice. Knjigu koja je prvi put objavljena 1990-te godine, zajedno potpisuju Neil Gaiman i Terry Pratchett. Serija prati nastojanja demona i anđela u zaustavljanju Apokalipse. Obojica se dobro provode na Zemlji i kraj svijeta im nije u interesu.

Glavne uloge povjerene su poznatim imenima. David Tennant glumi demona Crowleya (istoimeni demon se pojavljuje u kasnijim sezonama serije Lovci na natprirodno). Škotski glumac najpoznatiji je po ulozi desetog Doctora Who-a. Michael Sheen pojavljuje se u ulozi anđela Aziraphalea. Od ostalih zvjezdanih imena vrijedi izdvojiti Benedicta Cumberbatcha. Zastrašujući glas zmaja Smauga (Hobit) i Khana (Zvjezdane Staze: u tami) pokazali su se dobrom preporukom za glas Sotone.

teaser
Vođe neba glumit će Frances McDormand (božji glas), Derek Jacobi (Metatron), John Hamm (Arkanđeo Gabrijel). Za interese pakla zaduženi su već spomenuti Benedict Cumberbatch (glas Sotone) i Anna Maxwell Martin (Beelzebub). Jahače apokalipse tumačit će: Mireille Enos (Rat), Lourdes Faberes (Zagađenje), Yusuf Gatewood (Glad), Brian Cox (Smrt). Od ljudskih likova izdvaja se Anathema Device, potomak vještice koja je prorekla sudbonosne događaje. Glumi ju Adria Arjona.

Neil Gaiman otkrio je kako će imati cameo ulogu u četvrtoj epizodi. Kada vidite Crowleya da gleda crtiće o zečićima, obratite pozornost na ostale ljude u kinu. Jedan od njih je pijanac kojega tumači sam autor.

trailer
Za režiju svih nastavaka zadužen je Douglas Mackinnon, dok je Gaiman radio na scenariju. Mackinnon je u svojoj karijeri režirao epizode Doctora Who-a, Sherlocka i Nijemog svjedoka. Svih šest epizoda bi prema rasporedu trebale biti puštene u javnost 31.svibnja.