gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Poput sedme sezone, ni ova neće imati uobičajenih deset nastavaka, već samo šest. Manji broj nastavaka ne znači da će se ukupna minutaža previše smanjiti. Svaka će epizoda trajati duže od sata, a zadnje četiri će trajati poput kraćeg filma. U prvoj od njih Winterfell će ugostiti najmoćniju ženu Westerosa i majku zmajeva Daenerys Targaryen. Poput početka serije kada su dom obitelji Stark posjetili uvaženi članovi kuće Lannister i kralj Robert Baratheon, ponovno im dolazi kraljevski posjetitelj.

Prilično realistična prva sezona u kojoj su zmajevi bili tek izumrla čudovišta iz prošlosti, a ledeni zombiji slabo poznata bića na rubu svijeta, ustupit će mjesto velikoj bitci s velikim brojem fantastičnih stvorenja u čije će se postojanje uvjeriti svi stanovnici Westerosa. Veliki sukob s bijelim hodačima očekujte već u epizodi broj tri.

Nastavci koje slijede mogli bi donijeti odgovor na pitanja: tko će pobijediti u dvoboju braće Clegane (the Hound vs the Mountain), tko je obećani princ iz proročanstva (Jaime Lannister, Jon Snow, Sam Tarly ili nitko od navedenih), koji će likovi živi dočekati zadnju epizodu i konačno, tko će od njih ostati stajati u zadnjoj sceni.

Posljednji nastavak režirat će David Benioff i D.B. Weiss. Dvojac se može pohvaliti pisanjem scenarija za većinu dosadašnjih epizoda i režiranjem jedne. Benioff je zaslužan za treću epizodu treće sezone “Walk of punishment”, a Weiss za prvu epizodu četvrte sezone “Two Swords”. John Bradley (glumi Sama Tarlya) izjavio je da bi zadnja epizoda mogla promijeniti cijelu percepciju serije, a Sophie Turner (Sansa Stark) smatra završetak potpuno neočekivanim.

Kako protumačiti tu izjavu? Igra prijestolja je serija u kojoj gledatelji strahuju za živote omiljenih likova, jer bi svaka scena mogla za njih biti posljednja. Sretan završetak kao iz bajke zasigurno bi iznenadio puno više nego smrt glavnih likova. To vjerojatno neće biti slučaj. Pisac romana o Westerosu, George R.R. Martin nagovijestio je gorko-sladak završetak Pjesme leda i vatre.

U moru objavljenih neslužbenih najava za osmu sezonu, izdvajaju se dvije službene. Prvi teaser pušten je u prosincu 2018-te.

Druga najava otkrila je susret sestara Stark sa Johnom Snowom.

Igra prijestolja naučila nas je da uvijek očekujemo iznenađenja. Mnogima je promaknuo potencijal novih moći Arye Stark. Mlađa kćer Starkovih prošla je obuku u samostanu Boga s mnoštvom lica i može poprimiti obličje drugih ljudi. To znači da su teoretski moguća pojavljivanja odavno preminulih likova: Neda Starka, Jaffreya ili Tywina Lannistera kojega je upoznala u drugoj sezoni. No nema ozbiljnijih naznaka da je netko od glumaca nagovijestio svoj povratak.

Tri tjedna nakon kraja kalendarske zime, sedam godina najavljivana zima u Winterfellu iskušat će stanovnike sedam kraljevstava do krajnjih granica. Više odvojenih priča koje su gledatelji pratili prethodnih godina spojit će se u jednu. Dok nove epizode ne daju odgovore na neodgovorena pitanja, pratitelji serije se mogu prepustiti maštanju i pokušaju pogađanja događaja koji će uslijediti.