Modro_odijelo_sv150Ovih dana možete pogledati promotivni spot za novi roman iz Zagrebačke naklade – antiutopijsko djelo ruskog pisca Vjačeslava Kuprijanova Modro odijelo svemira.

Modro_odijelo_svOvih dana možete pogledati promotivni spot za novi roman iz Zagrebačke naklade – antiutopijsko djelo ruskog pisca Vjačeslava Kuprijanova Modro odijelo svemira.

Modro odijelo svemira u isto vrijeme je fantastičan roman i “politička satira na suvremenog ruskog društva, s njegovim problemom revolucionarnog ili proturevolucionarnog – prijelaz iz jedne društvene iluzije u drugu”, pišu na službenim stranicama Zagrebačke naklade.

NLO prelijetajući iznad moskovskog zoološkog vrta pretvara životinje u bića koja govore, dajući im tako ultimativni ljudski dar. Životinje se na taj način sve više pretvaraju u ljude i žele osvojiti svijet, a ljudi sve više podliježu svojim životinjskim nagonima. Istovremeno izvanzemaljac nazvan Odijelo, poslan da disciplinira ljuski rod, uvučen je u “postljudski” život.

Iako je Vjačeslav Kuprijanov više poznat kao pjesnik, autor je niza SF djela, u koje se uz Modro odijelo svemira ubraja i Empedoklova cipela