sftribinaZa sve ljubitelje SF-a i općenito fantastike, književni klub Booksa u suradnji s Aleksandrom Žiljakom – piscem i urednikom časopisa Ubiq, održat će niz tribina o znanstvenoj fantastici od početaka do danas.

 

sftribinaZa sve ljubitelje SF-a i općenito fantastike, književni klub Booksa u suradnji s Aleksandrom Žiljakom – piscem i urednikom časopisa Ubiq, održat će niz tribina o znanstvenoj fantastici od početaka do danas.

 

Tribine će se najviše baviti povijesti SF-a u Hrvatskoj, koja seže još od vremena 1. Svjetskog rata. Razgovori će se voditi i o značaju koju su a hrvatski SF učinile spisaeljice, o aktivnostima ljubitelja SF-a, kao što su konvencije i fanzani, te o znastvenofantastičnim časopisima – od Siriusa do Ubiqa.

U cuklusu tribina neće se zaobići ni rasprava o srodnim žanrovima, kao što su fantasy i horor, a posebno će se razgovarati o popularnom vampirskom podžanru.

Na tribinama su na javljeni brojni gosti – pisci i spisateljice iz znastvenofantastičnog žanra, strip autori i urednici. Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane.

Više o točnom programu tribina čitajte uskoro.