grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala “A Song of Ice and Fire“. Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige “Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)”.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala “A Song of Ice and Fire”. Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige “Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)”.

Na gotovo tisuću stranica izdavač HarperVoyager tiskao je ovu povjesnicu koja sadrži zanimljivosti, ali i odgovore na pitanja koja su nekim čitateljima očito bila neophodna. Kažem očito jer bi večina, vjerujem, radije ove zime u rukama držala “Winds of Winter”.

No, tko nas čitatelje diljem svijeta pita što bismo mi? Gospodin Martin sigurno ne…

Sve u svemu, zasigurno ćete uživati ako ste čekali odgovore na pitanja poput “Koje je porijeklo tri zmajevska jaja iz kojih su se izlegli Drogon, Viserioni i Rhaegal? Što se dogodilo u Valyriji i što se sve događalo u Dragonstoneu… Tko je zapravo bio Aegon i zašto je osmislio Željezno prijestolje… Koje sitnice su presudile do rasplamsavanja rata koji je napravio razdor u kući Targaryen…”

Obzirom na sadržaj, važno je napomenuti da knjiga nije ni novela niti roman, već “povijesni zapis” o osebujnoj Targaryan lozi.

Poseban naglasak svakako treba staviti i na više od osamdeset crno-bijelih ilustracija koje potpisuje Doug Wheatley.

U svakom slučaju nastavljamo s uživanjem u borbama, podmetanjima, zavjerama, požudi, ratovima, politici, incestima i inim stvarčicama u koje nas je uveo um George R.R.Martina.

Osobno dižem čašu za “Fire and Blood“!