breetanner.jpgPotpuno neočekivano, Stephenie Meyer iznenadila je javnost i obožavatelje viješću da objavljuje novi roman Kratki drugi život Bree Tanner (The Short Second Life of Bree Tanner) kojeg će na hrvatsko tržište plasirati Algoritam. Roman nije peti nastavak Sumrak sage, ali ima veze s njim. breetanner.jpgPotpuno neočekivano, Stephenie Meyer iznenadila je javnost i obožavatelje viješću da objavljuje novi roman Kratki drugi život Bree Tanner (The Short Second Life of Bree Tanner) kojeg će na hrvatsko tržište plasirati Algoritam. Roman nije peti nastavak Sumrak sage, ali ima veze s njim.
Naime, u ovom dijelu Meyer će prikazati život djevojke Bree Tanner koja se pojavljuje kao sporedan lik u trećem dijelu Pomrčine. Ovaj put autorica će se više osvrnuti na neromantičnu, mračnu i karnivorsku stranu vampira kroz novonastalu vampiricu Bree Tanner, no neće biti izostavljeni likovi Belle i Edwarda.
Autorica je u postu na svojoj službenoj stranici izjavila da je i sama ostala iznenađena time da će objaviti novu knjigu. Priča je bila namijenjena Vodiču (Guide), no budući da je bila preopsežna, odlučili su je objaviti posebno. Na kreiranje novog romana potakla su je i mnogobrojna pitanja scenaristice filma Pomrčina.

Zanimljivost oko ovog dijela jest da ćemo ga moći čitati potpuno besplatno na www.breetanner.com, od 7. lipnja do 5. srpnja.
Ukoričenu knjigu od 5. lipnja možete nabaviti u Algoritmu (tada se bar očekuje da će stići u prodaju), a predbilježbom možete ostvariti i popust. Osim toga, prodaja ovog romana ima humanitarni karakter, tako da svaki prodani primjerak nosi $1 američkom Crvenom križu za pomoć Haitiju i Čileu, te drugim mjestima gdje je ista potrebna.