gaslightjoker 01Skoro pa nekoliko trenutaka jedni za drugima, DC/Warner/Turbine i Paradox najavili su MOBA igre (multiplayer online battle arena, npr. Defense of The Ancients ili League of Legends) smještene u svojim franšizama.

Skoro pa nekoliko trenutaka jedni za drugima, DC/Warner/Turbine i Paradox najavili su MOBA igre (multiplayer online battle arena, npr. Defense of The Ancients ili League of Legends) smještene u svojim franšizama.

Prvo su DC i Warner najavili kako Turbine (poznati po svojim MMO-ima Asheron’s Call, Dungeons & Dragons Online i The Lord of The Rings Online) razvija MOBA igru smještenu u DC-ov stripovski univerzum nazvanu Infinite Crisis. Igra bi trebala izaći najesen i naravno biti će free to play, a najavljeno je kako će njena tema biti (oni upoznati s DC-om to već vide iz naslova) kolizija različitih paralelnih svjetova iz DC multiverzuma. U najavi su naglašavali dinamičnu i napetu borbu, no trailer to baš i ne pokazuje:

Praktički istovremeno, iz Paradoxa je došla najava kako njihov novoostnovani interni studio Paradox North (kojeg sačinjavaju bivši zaposlenici DICE-a i Avalanche Studiosa) radi na Magicka MOBA-i imena Magicka: Wizard Wars. Igra predviđa borbe dvaju timova s po četiri člana, a glavni elementi Magicke, kombinacije elemenata koje sačinjavaju spellove te friendly fire, i ovdje imaju centralnu ulogu. Trailer pak prikazuje kako to izgleda u svijetu Magicke kada zima dolazi: