orsia-becicOvog petka se održava promocija romana Orsia u gradskoj knjižnici u Dugom Selu.

orsia-becicOvog petka se održava promocija romana Orsia u gradskoj knjižnici u Dugom Selu.

Orsia je roman u izdanju Algoritma sa vampirskom tematikom usmjeren na mlađu publiku, a ujedno je i prvi roman autorice Vladimire Becić. Radnja romana se odvija u Zagrebu, a pisan je iz vampirske perspektive, odnosno kako oni doživljavaju smrtnike.

Promocija će se održati u petak 24. 5. 2013. u gradskoj knjižnici u Dugom Selu s početkom u 19:30. Uz autoricu očekujemo i posebne gošće Milenu Benini i Natašu Govedić koje će raspravljati o romanu i cjelokupnom žanru vampirske fikcije.

Ako vas zanima više o romanu pročitajte promo:

Anthea i Leana prijateljice su od malih nogu. Kada shvate da za njih više nema života u njihovom gradu, vrijeme je da pobjegnu od kuće. Ali kamo, kada je njihov grad skriven duboko pod zemljom, kada nitko niti ne zna za njihovo postojanje? Mogu li pobjeći među ljude? Oh da, možda bi trebalo naglasiti da su Anthea i Leana vampirice. Odnosno, nisu, ali tako ih ljudi nazivaju. Što onda valjda znači da jesu. Ma! It’s complicated.

Nika i Matea su, pak, lude za vampirima. Najradije bi i same bile vampirice. Ili bar našle dečka vampira, kad su već u svim filmovima i knjigama tako seksi. Premda, tko zna mogu li oni zapravo, ovaj, ono. Znate.

No, bile one lude ili ne, ipak će ih na kraju Dean povezati, koji zapravo uopće ne vjeruje u vampire. Pa tko bi vjerovao da postoje nekakvi beživotni, blijedi tipovi koji piju krv nevinim djevojkama? Zbilja!

Premda, kada se nad njihovim bezbrižnim, mladenačkim raspravama odjednom nadvije sjena potjere, sukoba drevnih civilizacija, mafijaških prijetnji i uklanjanja svjedoka, možda će svi oni povjerovati da probleme ipak ne mogu riješiti sami. Ili je optimizam dovoljan?

E, da biste to saznali, pročitajte prvi roman Vladimire Becić, o svijetu koji se skriva u vašoj blizini – o Orsiji.