got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

 got vii Sedma sezona serijala Igra prijestolja počet će s prikazivanjem u istom terminu kada i u SAD na HBO-u 17. srpnja u noći između nedjelje i ponedjeljka u 03:00 po lokalnom vremenu. Međutim, prva epizoda sedme sezone bit će dostupna od jutarnjih sati ekskluzivno na HBO GO usluzi i tijekom dana na HBO On Demand, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu je predviđeno istog dana u 20:00 sati.

U novoj sezoni čeka nas uzbudljivi početak jer Daenerys Targaryen je zaplovila sa svojom vojskom prema Westerosu. Jon Snow je postao Kralj na sjeveru, a Cersei Lannister je preuzela Željezno prijestolje. Dok se nova savezništva stvaraju vojska mrtvih maršira prema zidu prijeteći kako će poharati sve.

U rujnu 2016. IGRA PRIJESTOLJA osvojila je 12 nagrada Emmy®, najviše od svih serija, uključujući nagrade za: Najbolju dramsku seriju, Najbolju režiju dramske serije (Miguel Sapochnik) te Najbolji scenarij za dramsku seriju (David Benioff i D. B. Weiss).
U rujnu 2015. serija je također osvojila 12 nagrada Emmy® te je postavila rekord za serije u godinu dana, ali je osvojila i četiri nagrade Emmy® u kolovozu 2014., dvije nagrade Emmy® u rujnu 2013., šest nagrada Emmy® u rujnu 2012. kad je bila izjednačena u broju nagrada te dvije nagrade Emmy® u rujnu 2011.