darktower-mist.jpgJ. J. Abrams je, zajedno sa svojom Lost ekipom (Carlton Cuse i Damon Lindelof), krenuo u prvu fazu adaptacije serijala romana Stephena Kinga “The Dark Tower”. Iako je Abrams počeo raditi na skicama scenarija, njegov partner Lindelof sumnja da će se film pokrenuti s mjesta dok Lost ne završi.

King je Abramsu navodno prodao prava za bijednih 19 dolara (broj koji u serijalu ima posebno značenje). Kao veliki fan Losta, King ima vjere u Abramsovu mogućnost da vjerno prenese serijal na veliki ekran.

“The Dark Tower” se smatra Kingovim najvećim djelom, a sastoji se od sedam romana pisanih od 1970. do 2004. godine. Svijet u kojem se radnja odvija može se opisati kao horror western s velikim utjecajem Tolkienovog rada. Glavni junak Roland kroz serijal susreće likove ili posjećuje lokacije iz drugih priča bogatog Kingovog opusa i tako ih spaja u jednoj velikoj priči.

Kao posebnu poslasticu donosimo vam kratki filmić “kako bi to moglo izgledati”. Riječ je o amaterskom foršpanu koji je pobijedio na natjecanju Simon & Schuster/Stephen King American Gunslinger.