wom prealpha1Wastelands Interactive, nezavisni poljski razvojni studio, započeli su Kickstarter kampanju za svoju nadolazeću 4X fantasy igru Worlds of Magic.

Worlds of Magic pre-alpha prikaz

Wastelands Interactive, nezavisni poljski razvojni studio, započeli su Kickstarter kampanju za svoju nadolazeću 4X fantasy igru Worlds of Magic.

Worlds of Magic primarno je inspiriran kultnom Microproseovom igrom Master of Magic. Igrač odabire jednog od deset sorcerer lordova na raspolaganju (ili kreira vlastitog) i jednu od šest dostupnih rasa te kreće na pohod osvajanja planeova i privođenja kraju Rata uznesenja. Igra je podijeljena na dva glavna dijela – overland stratešku mapu kojom se putuje, napada protivnike, osvaja i utemeljuje gradove te na borbenu mapu koja služi taktičkom odigravanju sukoba. Sama pravila borbe temeljena su na D20 pen and paper sustavu, koji je po riječima autora izvrsna baza za ovakvu turn-based igru. Naravno, tu je i upravljanje gradovima i ekonomijom, treniranje vojske, istraživanje spellova te rješavanje diplomatskih problema. Ekipa iz Wastelandsa tako obećaje 80 različitih jedinica za borbu, 12 škola magije, čak 300 spellova, 7 planeova za istraživanje i osvajanje te 45 posebnih jedinica poput heroja, šampiona i titana.

Naravno, tu su i sada već uobičajene karakteristike većine videogame kickstartera, a to je izostanak DRM-a te portovi za različite platforme. Tako je primarna, Windows verzija igre planirana za siječanj 2014., dok će Mac, Linux i iOS verzije biti izdane kasnije ako se za njih kroz kampanju sakupi dovoljno sredstava. Kada smo se već dotakli same kampanje, njen inicijalni cilj je 30000 britanskih funti od kojih je u trenutku pisanja ove vijesti sakupljeno 7371, a sama kampanja trajat će još 25 dana.

Worlds of Magic pre-alpha prikaz