box_artDanas u Americi i u digitalnoj distribuciji u prodaju ulaze dva nova naslova, a na policama europskih trgovina naći će se ovog petka. Radi se o igrama The Sims Medieval i Lego Star Wars III: The Clone Wars.

Danas u Americi i u digitalnoj distribuciji u prodaju ulaze dva nova naslova, a na policama europskih trgovina naći će se ovog petka. Radi se o igrama The Sims Medieval i Lego Star Wars III: The Clone Wars.

screenshot1

Vjerovali ili ne novi Simsi su pred vratima

Još jedan Sims naslov upravo zasjeda na police omiljenih nam trgovina. The Sims Medieval su kao što im sam naslov kaže smješteni u srednji vijek. U  ovom novom nastavku igrač je udaljen od moderne arhitekture, asfaltiranih cesta, laganih roštilja i zabava sa društvom da bi bio bačen u krutu realnost srednjovjekovnih zamaka, neasfaltiranih putova i barbarskih susjeda kojima je na pameti samo kako doći do vašeg posjeda, i pri tome ne biraju sredstva.

Za razliku od prijašnjih Simsa, EA su ovaj put ograničili samu gradnju i uređivanje okoliša a više se posvetili RPG elementima igre te su uveli sustav questova čije će uspješno ispunjavanje biti glavni izvor Kingdom Pointsa, valute u igri sa glavnim ciljem izgradnje osobnog kraljevstva. Sve te promjene su utjecale na stil igre i moralo je doći do nekih ustupaka. Na primjer, prilikom oblikovanja građevina igrač će moći mijenjati dizajn i postavke unutrašnjosti ali neće moći utjecati na glavnu strukturu i oblik zgrade.

screenshot2

Da se sve ne bi vrtilo samo oko novaca uveden je i sustav bodovanja Kingdom Ambitions, što bi trebala biti neka vrsta achievementa. Neki od njih su: Best in Show, Fame, Hard Workers itd. RPG elementi su najbolje prikazani kod napredovanja kraljevstva na način da si igrač zada određeni cilj i u tu svrhu rješava questove koji ga vode prema tom cilju. Oni mogu biti razni, npr. bogatstvo ili popularnost, a najveći utjecaj na rezultat će imati odabir ekipe i njihove osobine.

U skladu sa vremenskim razdobljem u kojem se igra nalazi, simsi će biti u stalnim nevoljama. Iako ne podliježu starenju i imaju mogućnost razmnožavanja, imaju određeni životni vijek koji će nekima od njih još više skratiti neke od opasnosti toga doba (dvoboji, kuga, seljačke bune, otrovi i sama divljina). Svaki sim će imati dvije glavne osobine i jednu “fatalnu manu” koja ponekad može i ubrzati napredovanje ako se pravilno iskoristi kroz rješavanje questova. Da bi se produbio RPG element u igru su dodane i klase čije će mogućnosti pomagati igraču u preživljavaju.  Neke od njih su Monarch, Phsysician, Wizard, Spy, itd.

The Sims: Medieval su osim u trgovinama raspoloživi i u digitalnom obliku kao download i to za PC i Mac. 


screenshot1

Svi Legiće u ruke i vratimo se u djetinjstvo

Drugi hit naslov koji upravo ulazi u prodaju je rezultat zajedničkog rada razvojnog tima Traveller’s Tales i izdavača LucasArts, a riječ je o trećem nastavku Lego Star Wars serijala pod nazivom Lego Star Wars lll: The Clone Wars. Igra je izdana za PS3, PSP, Xbox 360, Wii, DS, PC i 3DS, a radnja se veže na Clone Wars animiranu seriju no ovaj put smještenu u šareni i urnebesno zabavan Lego svijet. Igrači će moći uživati u ulozi omiljenih likova iz tog serijala rješavajući misije sami ili u društvu.

Lego Star Wars lll se pokreće na unaprijeđenom engineu iz prijašnjih nastavaka, a ni sam gameplay se nije previše mijenjao. Igrači će se i dalje izmjenjivati u kontroliranju raznih likova i na taj način prelaziti nivoe, rješavati mnoštvo zagonetki i boriti se sa masom protivnika. Naravno da su uvedene i neke novosti a jedna od njih je i “scene swap” koja igraču pruža mogućnost prebacivanja između timova smještenih na odvojenim lokacijama kako bi mogli završiti zadatke koji će od njih zahtijevati prisutnost na više mjesta. Ubačeni su i neki RTS elementi tako da ćete upravljati vlastitim odredima klonova na bojištu

screenshot2

Uz poboljšanu grafiku, promijenjeno korisničko sučelje i poboljšani engine (koji sada može prikazati do 200 pokretnih jedinica odjednom), velika pažnja je posvećena i borbama u svemiru koje sada pružaju puni ugođaj 3D slobode kretanja. Rezanje lightsaberom i bacanje istog, dizanje droida Silom, dodavanje označenih mjesta na kojima će Jedi majstori moći izvesti combo poteze da bi uništili objekte, poboljšana vozila i mogućnost prebacivanja iz zračnih borbi u borbe na tlu jednostavnim slijetanjem samo su neke od novina koje su ubačene u LSW lll.

Nove avanture klimavih Jedia dolaze, prema tome trk u dućan po nove baterije za vaš omiljeni kontroler! I ne zaboravite kupiti jedne za neizostavni lightsaber.