gameinformercoverNakon nekoliko imitacija različite kvalitete (među kojima su indie/fan izdanci obično bili bolji) te objave kako se radi na X-Com FPS-u, iz 2K Games putem idućeg broja GameInformer magazina dolazi najava kako se radi na punokrvnom remakeu legendarne igre UFO: Enemy Unknown.

gameinformercover

Nakon nekoliko imitacija različite kvalitete (među kojima su indie/fan izdanci obično bili bolji) te objave kako se radi na X-Com FPS-u, iz 2K Games dolazi najava kako se radi na punokrvnom remakeu legendarne igre UFO: Enemy Unknown.

XCOM: Enemy Unknown (nedostatak crtice u nazivu nije slučajan već su tako u 2K Games odlučili brandirati reboot) trebao bi ugledati svjetlo dana najesen, a na njemu ne radi nitko drugi nego Firaxis, studio poznat po Civilization serijalu.

U najavi stoji kako će “svi izvorni elementi X-Coma biti očuvani i da će ih stari fanovi instantno prepoznati, a istovremeno će postaviti nove standarde u strateškim igrama za današnje konzolaške i PC igrače”. U normalnim okolnostima bili bi sumnjičavi naspram ovakvog pothvata, no sigurni smo kako će ekipa iz Firaxisa obaviti više nego odličan posao.

A ako ste sada prvi put čuli za X-Com, znajte da se radi o strateškoj/taktičkoj igru u kojoj igrač preuzima kontrolu nad tajnom paravojnom organizacijom te se bori protiv invazije vanzemaljaca. Igra se sastoji od dvije glavne komponente – strateškog upravljanja organizacijom, istraživanja vanzemaljskih tehnologija, proizvodnje opreme i presretanjem vanzemaljskih aktivnosti u stvarnom vremenu, te taktičke borbe iz izometrijske perspektive sa timom vojnika protiv aliena jednom kada se njihove aktivnosti presretnu.