Emma-Watson-With-UmbrellaRedatelj Guillermo del Toro priprema svoju inačicu bajke o Ljepotici i Zvijeri s Emmom Watson u glavnoj ulozi.

Emma-Watson-With-UmbrellaRedatelj Guillermo del Toro priprema svoju inačicu bajke o Ljepotici i Zvijeri s Emmom Watson u glavnoj ulozi.

Nakon propasti At the Mountains of Madness filma zbog lošeg omjera troška i isplativosti, del Toro se vraća bajkama, trenutno puno popularnijem motivu od Chulhu mitosa.

Nedavno je najavljen i reboot “suvremene” TV serije Beauty and the Beast koja miješa elemente proceduralne drame sa ljubavi odvjetnice Catherine i čovjeka-zvijeri Vincenta. U izvornoj su seriji te uloge tumačili Linda Hamilton i Ron Perlman, a na scenariju je radio George R.R. Martin, što i ne zvuči tako loše.

Pod naponom inspiracije, redatelj Christophe Gans (Brotherhood of the Wolf, Silent Hill) također je najavio svoj film Beast sa Vincentom Casselom i Léom Seydoux u glavnim ulogama.

Usuđujemo li se zaključiti da je ova lavina pokrenuta prošlogodišnjim teen ljubić isprdkom Beastly sa Vanessom Hodgens i Alexom Pettyferom?

Bajke su trenutno tražena roba u Hollywoodu. Nakon Red Riding Hood, snimaju se Hansel & Gretel (Ivica i Marica: Lovci na vještice), Mirror, MirrorSnow White & the Huntsman kao dvije verzije priče o Snjeguljici, a planira se i treća u kojoj će Snjeguljicu braniti sedam kung-fu Shaolin svećenika (ne šalimo se). Hollywoodskoj maštovitosti nema kraja.

No, vratimo se del Toru. Trenutno završava produkciju monster-filma (Godzilla žanr) Pacific Rim, a nakon toga se baca na oblikovanje priče za Beast. Scenarij će potom napisati Andrew Davies (mini serije Sense & Sensibility, Vanity Fair, Pride & Prejudice i film Bridget Jones’ Diary).

Za razliku od gore nabrojenih “suvremenih prepričavanja” bajke, del Torov film će biti povijesna priča, nalik na Panov labirint koji je bio smješten u vijeme nakon Španjolskog građanskog rata. Emma Watson je dobila svoju prvu veliku ulogu nakon Hermione iz Harry Potter serijala, a za sad samo nagađamo da će Zvijer biti Doug Jones, kostimizirani glumac kojeg Guillermo del Toro često koristi u svojim filmovima. Detalje o filmu ćemo pratiti kako budu izlazili.