jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

U prethodnom je nastavku grupa od četvero tinejdžera uvučena u igru Jumanji i bila prebačena u tijela njihovih avatara iz igrice. Štreber Spencer (Alex Wolff) je postao moćni istraživač Smolder Bravestone (Dwayne Johnson). Zgodna i umišljena Bethany (Madison Iseman) je pretvorena u nespretnog profesora Shelliya Oberona (Jack Black). Popularni sportaš Fridge (Darius Blain) preobrazio se u Moosea Finbara (Kevin Hart). Sramežljiva intelektualka Martha (Morgan Turner) postala je stručnjakinja za borilačke vještine Ruby Roundhouse (Karen Gillian).

trailer

Poznatoj glumačkoj postavi u novome filmu pridružili su se Danny DeVito kao Spencerov djed Eddie i Danny Glover u ulozi njegova prijatelja. Prva najava otkrila je da njih dvojica neće biti samo sporedni likovi, već će se pridužiti ranije spomenutim tinejdžerima u videoigri. Spencer je nestao pa će mladost i iskustvo udružiti snage kako bi ga spasili. U prijašnjim je filmovima radnja pratila skupinu djece koja bez znanja odraslih zaigra tajanstvenu igru. Po prvi puta će i njihovi djedovi iskusiti kakav je osjećaj biti igrač Jumanjija.

Jake Kasdan ponovno je preuzeo redateljsku palicu. Zanimljivo da su Amerikančeva zadnja dva kino filma prije Jumanjija bile romantične komedije sa Cameron Diaz: Snimka seksa i Zločesta učiteljica.

Jumanji filmovi zasnivaju se na slikovnici iz 1981. Njihov pisac Chris Van Allsburg također je autor priča Polar Express i Zathura, prema kojima su kasnije napravljeni uspješni filmski hitovi. Slikovnica Zathura čak se direktno nastavlja na slikovnicu Jumanji.

Prva filmska adaptacija Jumanjija u kina je stigla sredinom devedesetih. Glumačku postavu predvodili su Robin Williams i Kirsten Dunst. Radnja je pratila društvenu igru u kojoj se bacanjem kockica određivao njezin tijek. Film iz 1995. završio je kadrom kutije Jumanjija kako leži na samotnoj plaži.

Moderni nastavak Welcome to the Jungle otkrio je da je kutiju 1996. pronašao otac dječaka Alexa i poklonio je svome sinu. Nova verzija prilagodila se vremenu te je Jumanji postao računalna igra. Dječak je dvadeset godina proveo zatočen u videoigrici, sve dok ga grupa tinejdžera iz prethodnog filma nije oslobodila. Hoće li glavni junaci u novome nastavku uspjeti spastiti Spencera, saznat ćemo 13. prosinca kada film dolazi u kina.

Na kraju, ne treba zaboraviti najvažnije pravilo Jumanjija: ne započinji s igrom, ako ju ne planiraš završiti. Nadajmo se da će se novi film voditi  tom izjavom. Kada ga počnemo gledati zabavne scene mogle bi nas potaknuti da s užitkom ostanemo u kinu do samog kraja projekcije.