inspirit 2Prošlog je tjedna u Pazinu predstavljen novi turistički projekt Istrarske županije koji će u Pazin dovesti tematski fantasy zabavni park.

inspiritpazinProšlog je tjedna u Pazinu predstavljen novi turistički projekt Istrarske županije koji će u Pazin dovesti tematski fantasy zabavni park.

Inspirit Fantasy Park biti će dizajniran s motivima istrarske i slavenske mitologije, a trebao bi imati pet tematskih cijelina, osam tehničkih atrakcija, pet pozornica i dvije igraonice za djecu. Budući park imati će veliki osjećaj imerzije za publiku jer će biti posao animatora da ih uključe u razna događanja i roleplaying igre. O veličini projekta govori i planirani broj zaposlenih: njih 70 stalno zaposlenih i dvostruko više u srcu sezone.

Cijena projekta je 12.5 milijuna eura, a Istarska županija ga je preko Ministarstva turizma i regionalnog razvoja prijavila za financiranje iz fondova Europske unije. Cilj projekta je jačanje istarskog kontinentalnog i tematskog turizma. Ako projekt bude odobren, već ćete 2020. godine moći ploviti Jezerom duhovainspirit 1 i kročiti Čarobnom šumom.

inspirit 3inspirit 4

inspirit 2