ywa2010Osvojiti “The Wicked young writers award” jedinstven je uspjeh za sve mlade pisce na području Ujedinjenog Kraljevstva. Ono svake godine nudi sudjelovanje u rasponu od 5 kategorija (ovisno o godinama života). U potrazi za savršenom kombinacijom izričaja, mašte i kreativnosti, i ove se godine održala svečana ceremonija u Londonu.

ywa2010

Osvojiti “The Wicked young writers award” jedinstven je uspjeh za sve mlade pisce na području Ujedinjenog Kraljevstva. Ono svake godine nudi sudjelovanje u rasponu od 5 kategorija (ovisno o godinama života). U potrazi za savršenom kombinacijom izričaja, mašte i kreativnosti, i ove se godine održala svečana ceremonija u Londonu.

Redom se proglašava najboljih 20 autora u svakoj kategoriji, ali samo najbolji pojedinac osvaja posebnu nagradu da upozna članove ekipe nakon showa. Svih 100 autorskih djela biva objavljeno u WICKED Young Writers’ Award antologiji.

Sudjelovanje u natječaju je potpuno besplatno, sve što treba trebate je status mladog Britanca i zrno dobre inspiracije. Sastavci moraju biti u elektronskom obliku i ne duži od 750 riječi. Suci donose krajnju odluku bez ikakvog udjela onih koji se natječu, a jednom dobivena nagrada ne može biti poništena. Dok sanjamo kako će i Hrvatska jednog dana imati sličan natječaj, evo imena pobjednika:

Pobjednici su:

  • 5-7 godina: Rhiannon Paton – For Ruby, The Raven Who Liked Raisins
  • 8-10 godina: Matthew Burson – Over That Dune & Growing Up
  • 11-13 godina: Caitlin Jenkins – A Toast To Art
  • 14-16 godina: Danny Tate – Ethel
  • 17-25 godina: Laura Wright – Reflections