prvi-april.jpgDa se i mi malo našalimo! U našem crnom humoru iskoristili smo jednu domaću ličnost s "estrade", Zorana Krušvara. Kažemo "crnom" jer bismo ipak voljeli da ta vijest jednog dana bude i prava vijest. prvi-april.jpg Da se i mi malo našalimo! U našem crnom humoru iskoristili smo jednu domaću ličnost s "estrade" Zorana Krušvara. Kažemo "crnom" jer bismo ipak voljeli da ta vijest jednog dana bude i prava vijest.

Ako ste zaista pomislili da francuska kino kuća "Pathé" razmišlja o snimanju "Izvršitelji nauma Gospodnjeg", nasjeli ste na našu prvoaprilsku šalu. Naime, nikakve stvarne informacije niti dezinformacije nisu došle iz Francuske, niti bilo koje druge zemlje (za sada) o tome da bi se Izvršitelji prikazali i na velikom platnu. Do daljnjega, ostaju zarobljeni u koricama svojih knjiga.

Kako, kada i gdje je točno počeo "Prvi april", ili kako ga englezi zovu "April Fools’ day", nismo mogli otkriti. Nekako najizglednija priča kaže da je u starom Rimu dvorska luda rekla caru da bi mogla voditi državu bolje od njega, na što se ovaj grohotom nasmijao i dao mu da bude "kralj jedan dan". Na taj dan, luda je tražio apsurdne stvari i tako postavio godišnji običaj. Činjenica je da prvoaprilske šale sežu do starog Rima, ali ova priča je također rezultat prvog aprila iz 1983.

Zahvaljujemo se Zoranu Krušvaru što nas nije tužio, te se nadamo da će se naša šala ipak u nekom obliku obistiniti! Svima vama želimo da slijedećih godinu dana provedete smišljajući šale i nasmijavajući jedni druge!