dubrovnik.jpg"Kruha i struje!", mogao bi se prilagoditi stari moto. Pratite li dnevne vijesti, sigurno ste načuli kakve okolnosti vladaju na krajnjem jugu Hrvatske. S više od 24 sata iza nas, grad Dubrovnik i većina okolnih naselja osjetila je okrutnost zime i odcijepljenost od svakodnevnih čuda koje nudi moderna tehnologija. dubrovnik.jpg"Kruha i struje!", mogao bi se prilagoditi stari moto. Pratite li dnevne vijesti, sigurno ste načuli kakve okolnosti vladaju na krajnjem jugu Hrvatske. S više od 24 sata iza nas, grad Dubrovnik i većina okolnih naselja osjetila je okrutnost zime i odcijepljenost od svakodnevnih čuda koje nudi moderna tehnologija.

Bez struje, vode, grijanja i telefona, jedina radost kakvu smo osjetili bila je pogled na usporene sjene kako noseći lampinjone koračaju starom gradskom jezgrom. Muk i tišina dovukli su sjećanje na teške dane Domovinskog rata kada su sugrađani istu sudbinu proživljavali duže od 3 mjeseca. Kao glavnog krivca za ovakvu nevolju, grad navodi požar koji je prije 2 dana izbio u lokalnoj trafostanici.

Iako se najavljivalo da će kvar biti uklonjen do jutra, Državna službaza zaštitu i spašavanje u Dubrovniku izvijestila je da struje neće bitido večernjih sati.