pic_news_wowboardgame_bc.jpgIzašla je The Burning Crusade ekspanzija za Fantasy Flightov board game World of Warcraft , licenciran po poznatom Blizzardovom MMORPGu

WoW board game prenosi mnoštvo sadržaja iz MMORPGa u igru na ploči, uz naravno neke prilagodbe poput sažimanja raspona levela na 5, i ograničavanje likova na 16 pregeneriranih. Igrači su podijeljeni na Hordu i Alliance, a cilj igre pobijediti je Overlorda (koji je zapravo neki od bossova iz MMORPGa), ili ukoliko se to ne dogodi do kraja 30. turna, započinje PvP borba između dvije frakcije. 

Burning Crusade ekspanzija donosi dva nova lika (blood elf paladin i draenei shaman), nove questove, monstere, iteme i powere, novi sadržaj poput dungeona i Outlandsa, diže level limit na 6, te naravno uvodi neka nova pravila. Običan WoW board game je zahtijevao mnogo mjesta za igranje (velika ploča za igranje, mnoštvo karata itd), a sa ekspanzijom zahtjeva još više, s obzirom da su u Burning Crusade Fantasy Flight ugurali sadržaja kao u otprilike 2/3 originalne igre.