world_on_fire.jpgDizajnerski studio Crafty Games, pod izdavačkim okriljem Mongoose Publishinga World on Fire, izdao je worldbook i toolkit za Spycraft 2.0, d20 rpg špijunaže i akcijskih heroja.

World on Fire donosi svijet pogodan za igranje ovakvih avantura, obavijen velom straha i mračnim zavjerama, no razrađen na jedan realan način i povezan s današnjom geopolitičkom situacijom. Setting je modularan i dolazi sa savjetima za efikasnu prilagodbu po preferencama igrača, što potpomažu i opisi interesnih skupina koji su taman toliko opširni da ih učine zanimljivima, ali ne onemoguće njihovo prilagođavanje različitim situacijama.

Osim toga, značajan dio knjige zauzimaju detaljno istražene informacije o metodama i postupcima obavještajaca i terorista (poput kriptiranja i slanja poruka te organizacije terorističkih ćelija), kako bi doživljaj igre bio što bolji. Naravno, nijedno rpg izdanje nije potpuno bez novih opcija za pravila i likove, poput novih klasa i sistema reputacije.

World on Fire sadrži 160 stranica, već je dostupan u PDF formatu u online dućanima poput DriveThruRPG, a uskoro će biti dostupan i u tiskanom obliku.