starter_set_4th_150Wizards of the Coast protekli su mjesec izdali pet novih naslova za D&D: Dungeons & Dragons Fantasy Roleplaying Game, Heroes of the Fallen Lands, Rules Compendium, Monster Manual: Lords of Madness za D&D Miniatures i Dungeon Tiles Master Set: The Dungeon.

dnd_4th_redbox_150Wizards of the Coast protekli su mjesec izdali pet novih naslova za D&D: Dungeons & Dragons Fantasy Roleplaying Game, Heroes of the Fallen Lands, Rules Compendium, Monster Manual: Lords of Madness za D&D Miniatures i Dungeon Tiles Master Set: The Dungeon.

Dungeons & Dragons Fantasy Roleplaying Game je reiteracija za četvrtu ediciju legendarne crvene kutije s kojom su mnogi započeli svoju D&D, pa i općenito roleplaying karijeru. Namijenjena je primarno za početnike koji još nisu imali kontakta s D&D-om, no također i za one koji su igrali protekle edicije, ali su još bez iskustva s četvrtom. Sadrže upute za igranje i vođenje igre, avanturu koju se može odigrati solo, te opise i pomalo okljaštrena pravila za četiri klasične rase i klase. Popratni materijali uključuju razne tokene, kocke, kartu dungeona itd. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.

dnd_4th_heroes_of_the_fallen_lands_150Heroes of the Fallen Lands je naslov u novoj Essentials liniji koja se fokusira na “osnovne” elemente D&D-a. Sadrži nove opcije za fightere, wizarde, clerice i rogueove te proširene informacije o dwarfovima, elfovima, eladrinima, halflinzima i ljudima. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.

Rules Compendium je, kao što mu ime kaže, potpuna kolekcija core pravila četvrte edicije D&D-a, namijenjena za brzo referenciranje tijekom igre. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.

Monster Manual: Lords of Madness je set koj sadrži šest randomiziranih D&D minijatura, od 60 koliko ih je dostupno u ekspanziji. Svaki set garantirano sadrži jednu Huge figuru, a prodajna cijena je oko 22 američka dolara.

dnd_4th_dungeon_tiles_the_dungeon_150Dungeon Tiles Master Set: The Dungeon je novi set u Dungeon Tiles liniji dodataka ilustriranih elemenata za prikazivanje terena u igri. The Dungeon sadrži deset dvostranih elemenata od tvrdog kartona koji prikazuju različite scene u tamnicama i divljini. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.