warhammer_invasion.pngFantasy Flight Games najavili su najnoviji izdanak svoje suradnje s Games Workshopom – Living Card Game Warhammer: Invasion smješten u Warhammer Fantasy setting. Podsjećamo, LCG je FFG-ova varijanta tradicionalnih CCG-ova koja se od njih razlikuje po tome što karte dolaze u fiksnim deckovima za razliku od randomiziranih boostera, a novi deckovi izlaze jednom mjesečno.

Warhammer: Invasion kombinira elemente empire buildinga, questinga i naravno ratovanja. Igrači upravljaju stranama Ordera ili Destructiona, a svaki igrač može kontrolirati jednu ili više rasa koje se bore za istu stranu. Za Order su tu Empire, Dwarfs i High Elves, dok se Orcs, Chaos i Dark Elves bore na strani Destructiona. Cilj igre je naravno zavladati zemljom i istrijebiti protivnike, no velike vojske zahtjevaju snažnu ekonomiju pa ćete prije ratovanja morati izgraditi svoje carstvo. Osim toga, svoje trupe možete slati i na opasne questove čije izvršavanje može priskrbiti mnoge bonuse. Naravno, treba balansirati između svih ovih elemenata jer ako se previše orijentirate na ekonomiju i naredite izvršavanje mnogih questova, ostavit ćete svoje granice slabo čuvanima…

Kao i kod ostalih LCG-ova, najbolji način za početak igranja jest kupnja Core Seta koji sadrži dva gotova decka, te brojne countere i tokene. Igra će biti puštena u prodaju najesen, a najavljena cijena Core Seta je oko 40 američkih dolara.