rogue_trader.jpgIz Fantasy Flight Games dolazi najava Dark Heresy naslova koji će biti izdani ove godine, ali i slijedeće igre iz Warhammer 40,000 Roleplay linije.

The Radical’s Handbook sadrži informacije o inkvizitorima frakcije Radikala, koji koriste alate normalno smatrane svetogrdnim – od heretičkih saveznika do demonskih oružja. Sourcebook sadrži nova pravila, karijere i opremu koja će koristiti i GM-ovima i igračima, a trebao bi izaći do polovice ove godine. The Haarlock’s Legacy jest trilogija avantura koje slijede trag Rogue Tradera Haarlocka i prijetnje koje ostavlja za sobom. Ovaj epski serijal odredit će sudbinu Calixis sektora, a pojedini dijelovi izlazit će ravnomjerno tijekom godine. I na kraju, tu je Ascension, rulebook za unaprijeđivanje likova na iduću razinu moći – poput Interrogatora ili inkvizicijskih Stormtroopera. Ascension bi trebao izaći krajem godine.

No možda bitnija od ovoga jest najava izlaska Rogue Tradera za Gen Con 2009. Druga od tri igre iz WH40K Roleplay linije, bit će centrirana oko moćnih avanturista autoriziranih da istražuju galaksiju neovisni od centralnog autoriteta Imperija. Igrače Dark Heresyja obradovat će informacija da će Rogue Trader biti u potpunosti kompatibilan sa svojim prethodnikom, uključujući i iscrpnu sekciju o prebacivanju likova iz jedne igre u drugu. Tijekom idućih mjeseci bit će objavljeno više detalja i izvadaka iz igre, a do tada možete posjetiti njenu netom otvorenu službenu stranicu.