box_100NG International, firma koja izdaje društvene igre pod Nexus Games brandom početkom mjeseca najavila je svoj lineup za ovu godinu. Najvažnija od najavljenih igara je svakako nova edicija War of The Ring igre na ploči.

box_475

NG International, firma koja izdaje društvene igre pod Nexus Games brandom početkom mjeseca najavila je svoj lineup za ovu godinu. Najvažnija od najavljenih igara je svakako nova edicija War of The Ring igre na ploči.

War of The Ring je originalno izdan 2004. na osam jezika uz ogroman uspjeh. 2010. izdan je Colector’s Edition sa poboljšanim komponentama, a za ovu godinu je pripremljena nova edicija koja će sadržavati mnoge od tih promjena, i drugo. To su npr. ploča sa novim ilustracijama, robustniji rulebook i velike karte. Igra je najavljena za rujan.

rain_of_destruction_250Wings of War je popularna kolektibilna igra minijaturama zrakoplova iz Prvog i Drugog svjetskog rata. Za 2011. su najavljene novosti poput po jednog novog airplane packa za WWI i WWII, Winds of Fire i Ground Attack squadron packova za WWII te novog Rain of Destruction boxed seta za WWII.

Igra na ploči Magestorm u trećoj četvrti godine biti će proširena Fallen Shadows ekspanzijom koja u osnovnu igru donosi dva nova čarobnjaka: Water Magea koji barata izlječiteljskim moćima vode i Shadow Magea koji koristi moći sjena i hladnoće.

I na kraju, igra na ploči Aztlan će biti puštena u prodaju tijekom ovogodišnjeg Spiela u listopadu. Igrači poprimaju uloge božanskih kraljeva Nahua srednjeameričkog naroda (koji obuhvaća npr. Tolteke i Azteke) koji se međusobno bore za prevlast tijekom pet vremenskih epoha. Najavljena je intrigantna mehanika bazirana na “većinama i igranju karata”.

box_german_475