vtes_back.gif Iz White Wolfa dolazi tužna vijest: ukida se Vampire: The Eternal Struggle, jedan od najstarijih TCG-ova na tržištu. Kao razlog ukidanja White Wolf navode “nemogućnost da nastave podržavati V:TES zajednicu na odgovarajući način” te neuspjeh u pregovorima oko prodaje licence.

vtes_back.gifIz White Wolfa dolazi tužna vijest: ukida se Vampire: The Eternal Struggle, jedan od najstarijih TCG-ova na tržištu. Kao razlog ukidanja White Wolf navode “nemogućnost da nastave podržavati V:TES zajednicu na odgovarajući način” te neuspjeh u pregovorima oko prodaje licence.

Vampire: The Eternal Struggle 1994. stvorio je Richard Garfield te je tobila druga njegova igra te vrste, nakon godinu dana ranije izdanog Magic: The Gatheringa. Igra je bila smještena u setting Vampire: The Masquerade pen and paper RPG-a, a originalno je bila nazvana Jyhad po vječnom sukobu između vampira u tom settingu. Godinu dana nakon izdavanja preimenovana je u Vampire: The Eternal Struggle. Garfield je u svojim intervjuima više puta izjavio kako je dizajn igre temeljio na iskustvima koja je stekao prilikom stvaranja Magic: The Gatheringa te daje u V:TES-u ostvario puno elegantniju, funkcionalniju i zabavniju mehaniku.

Iz White Wolfa također dolazi obavijest da će se usprkos prestanku rada na igri V:TES turniri održavati i iduće godine, no teško da će to utješiti ikoga. Nadamo se da Vampire: The Eternal Struggle pada u torpor, a ne u konačnu smrt.