corebook_cover_100Za početak 2011. Chaosium Inc. je na police izbacio dva nova materijala – The Chronicles of Future Earth core rulebook te Keeper’s Screen za Call of Cthulhu.

corebook_cover_250Za početak 2011. Chaosium Inc. je na police izbacio dva nova materijala – The Chronicles of Future Earth core rulebook te Keeper’s Screen za Call of Cthulhu.

The Chronicles of Future Earth (TCFE) je core rulebook prije najavljenog settinga za Chaousiumov Basic Roleplaying (BRP) sistem smješten u daleku budućnost. Zemlja kakvu danas poznajemo više ne postoji, a umjesto nje imamo svijet pun opasnosti, misterija, više ili manje poznatih fantastičnih bića, magije, tisućljetnih legendi i povijesnih kronika te neizbježnih duhova prošlosti. TCFE sadrži detaljne opise prošlosti i događaja koji su doveli do ovakvoga stanja kao i detaljan opis svega što se trenutno u svijetu oko igrača nalazi i događa. Osim pozadinske priče, TCFE nudi i neka dodatna BRP pravila karakteristična za svijet, kao i liste svega što se u njemu nalazi, od opreme i istaknutih NPC-a do beštija koje će neminovno stati igračima na put.

keepers_screen_cover_250Keeper’s Screen je pak rekvizit namijenjen voditeljima Call of Cthulhu avantura, posebno napravljen za trenutno aktualnu ediciju pravila. Ovaj trodjelni panel od tvrdog materijala, punih dimenzija 84×22 cm, sa unutrašnje, voditeljeve strane, sadrži sažetke najbitnijih pravila, tablica i podsjetnika (bazne vrijednosti skillova, efekti gubitka sanity-ja, itd.), a sa vanjske prikaz idličnog i mirnog krajobraza uz jezero u koje istražitelji Mythosa čeznutljivo gledaju. Uz sam Screen u paketu dolazi i poster dimenzija 56×86 cm na kojemu su prikazane korelacije između bogova i štovatelja iz Mythosa. Poster su izradili francuski artisti Christian Grussi i El Théo.

Prodajna cijena za The Chronicles of Future Earth je oko 20, a za Keeper’s Screen oko 15 američkih dolara.