daemon_hunterProteklog mjeseca, iz Fantasy Flight Games radionice stigle su najave tri naslova koji bi se uskoro mogli naći u njihovom arsenalu. Sva tri su vezana uz Warhammer svijet – jedan za Warhammer Fantasy Roleplay, a dva za Warhammer 40,000 Roleplay.

Proteklog mjeseca, iz Fantasy Flight Games radionice stigle su najave tri naslova koji bi se uskoro mogli naći u njihovom arsenalu. Sva tri su vezana uz Warhammer svijet – jedan za Warhammer Fantasy Roleplay, a dva za Warhammer 40,000 Roleplay.

omens_of_warOmens of War dodatak je za Warhammer Fantasy Roleplay namijenjen kako igračima tako i GM-ovima, a njegova glavna tematika su Khorne, jedan od četiri vrhovna boga Chaosa koji se u slobodno vrijeme bavi krvnim deliktima, oštećenjem imovine, trčanjem po poljima i gradovima sa pjenom na ustima i kolekcionarstvom lubanja protivnika i duša slijedbemika, te njegove borbene legije koje dijele iste interese i više-manje stalno su nabrijani i žedni krvi.

Pored već pripremljene avanture, u ovom paketu možete pronaći: dodatne pozadinske informacije za Empire i Khorne’s Legions – za one koji žele više o svom poslodavcu, nekoliko novih karijera za vaše likove kojima su borba i ubijanje kao disanje, pravila za borbu sa konja – od sada mrsku opoziciju možete pacifirati i konjskim potkovama, dodatna pravila za Severe Injury – za one kojima WH sustav ozlijeda uslijed borbe nije bio dovoljno hardcore, preko 120 referentnih kartica za brzo i lako snalaženje u hodu (Actions, Creatures, Careers, Mutations, Talents… ), 40 samostojećih kartonskih tokena, druge dodatke predviđene za korištenje sa avanturom, te kao glavnu stvar – dva sourcebooka.

daemon_hunterDaemon Hunter je dodatak za Dark Heresy koji nam daje bliži i dublji uvid u Ordo Malleus, jednu od tri glavne grane Imperijalne Inkvizicije zaduženu za borbu protiv Daemona i njihovog utjecaja, te Grey Knights chapter Space Marinesa sa istom zadaćom.

Dodatak nam pored boljeg pozadinskog uvida u Ordo Malleus, Holy Inquisition i Grey Knights donosi i slijedeće novitete: Daemon Hunter – uvod u zanimanje i napredovanje pri poslodavcu, Malleus Armoury – jer nikad dovoljno opcija za širenje Emperorove pravde, nova karijerna opcija – Banisher, pravila za kreiranje Daemona – za GM-ove s ljubavlju, te naposljetku pravila i dodatke za uključivanje Grey Knights Space Marinaca u igru kao PC-a i NPC-a.

warpstorm_trilogy_citadel_of_skullsCitadel of Skulls je druga avantura iz Warpstorm Trilogy serije avantura za Rogue Trader. Koronus Expanse i inače je dosta nemirno mjesto, no pojačana učestalost viđanja Xenosa, cijela naselja koja doslovno nestaju preko noći, te agresivni svemirski susreti rezidentnih Rogue Tradera i dotad nepoznate piratske grupe čine ga turbulentnijim nego inače. Velika i nepoznata opasnost mili svoje pipke iz mračnih kutaka, a vaš tim Explorera mora saznati što i gdje je ta ‘opasnost’ točno te kako ju eliminirati. Kako stvari u 40k univerzumu nikad nisu lake i jednostavne, ni ovaj slučaj nije iznimka. Naime, jedino što Explorerima može pomoći pronaći potrebite informacije je neprocjenjivi artefakt Casket of Secrets. Koji se nalazi u srcu Citadel of Skulls. Koja je u posjedu individue imena Karrad Vall. Koji je glavni baja među piratima u ovom dijelu galaksije. Misija zvuči suludo? Nemoguće? Suicidalno? Da, da i definitivno da! I baš vi i vaša posada ste prave osobe za nju.

Avantura ima moćnog antagonista? Ima. Vodiče i kontakte sumnjiva morala i namjera? Ima. Naizgled nasumične svemirske okršaje? Ima. Puzanje iza zavjesa, po gredama i sjenama unutar protivnikovog skloništa? Ima. Živopisne destinacije unutar skrovišta poput komora za mučenje, harema i kultističkih svetišta? Ima. Opake protivnike za malo borbene rekreacije? Ima. Potencijal ove avanature, kako se iz najave čini, leži u poljima istraživanja, intriga, muljaža i dobre stare ‘zdipi i briši’ manire karakteristične za svemirske pustolove.

Citadels of Skulls može se igrati i kao standalone avantura i kao nastavak na prije objavljenu avanturu The Frozen Reaches.