the_plane_below_secrets_of_the_elemental_chaos_150Ovaj mjesec Wizards of the Coast izdali su The Plane Below: Secrets of the Elemental Chaos, sourcebook za četvrtu ediciju D&D-a koji u detalje opisuje plane iz naslova. Originalno opisan u Manual of the Planes, Elemental Chaos ovdje je znatno proširen.

dnd_4th_the_plane_below_elemental_chaos.jpgOvaj mjesec Wizards of the Coast izdali su The Plane Below: Secrets of the Elemental Chaos, sourcebook za četvrtu ediciju D&D-a koji u detalje opisuje plane iz naslova. Originalno opisan u Manual of the Planes, Elemental Chaos ovdje je znatno proširen.

Knjiga sadrži opise važnih lokacija sa svih strana planea, od hramova githzeraia, preko City of Brassa, do beskonačnih dubina Abyssa. S obzirom na to da je Elemental Chaos jedno vrlo kaotično mjesto, posebna pažnja posvećena je dočaravanju te kaotičnosti i njenih posljedica. Jedna strana toga su i pravila za ludilo koja se komotno mogu prilagoditi i drugim situacijama. Naravno, sourcebook sadrži i opise mnoštva stanovnika Elemental Chaosa, njihove statistike za slučaj borbe, ali i savjete za njihov odnos prema posjetiteljima u slučaju nenasilne interakcije.

Prodajna cijena ovog hardcover naslova je oko 30 američkih dolara. Imate li poseban interes za Elemental Chaos, elementale, primordiale, slaadove, efreete i demone, ovo bi mogao biti dobar (post)blagdanski poklon.