arkham_horror_lukreratthethershold_150.jpgFantasy Flight Games najavili su TheLurker at the Threshold, najnoviju ekspanziju za kooperativnu igru na ploči za do osam igrača – ArkhamHorror. U njoj igrači poprimaju uloge istražitelja koji pokušavaju spriječiti sile H.P. Lovecraftovog Cthulhu mythosa da prodru u naš svijet u američkom gradu Arkhamu tijekom 20-ih godina prošlog stoljeća.

arkham_horror_lukreratthethershold_150.jpgFantasy Flight Games najavili su The Lurker at the Threshold, najnoviju ekspanziju za kooperativnu igru na ploči za do osam igrača – Arkham Horror. U njoj igrači poprimaju uloge istražitelja koji pokušavaju spriječiti sile H.P. Lovecraftovog Cthulhu mythosa da prodru u naš svijet u američkom gradu Arkhamu tijekom 20-ih godina prošlog stoljeća.

The Lurker at the Threshold u igru uvodi novoga, istoimenog Heralda te dvjestotinjak komponenti i nekoliko novih mehanika. Tako je tu 18 Gate markera koji zamjenjuju one iz osnovne igre i ostalih ekspanzija, a svaki od njih daje određenu karakteristiku svom gateu. Od novih karata, tu su Relationship karte i Dark Pact deck. Prve se vuku na početku partije te opisuju odnos između likova susjednih igrača koji naravno daju određene pogodnosti u igri. Druge omogućuju istražiteljima sklapanje pogodbi sa samim Lurkerom u nadi da svoje poboljšane sposobnosti iskoriste protiv njega i ostalih sila mythosa, no kada cijena dođe na naplatu… Tu su naravno i novi primjerci već postojećih vrsta karata, novi predmeti za istražitelje, itd.

Prodajna cijena bit će oko 25 američkih dolara, a ekspanzija će u prodaju biti puštena u svibnju.