the_laundry_rpg_100.jpg Britanski izdavač Cubicle 7 Entertainment izdao je The Laundry, RPG baziran na Laundry Files seriji novela spisatelja Charlesa Strossa. Igra se vrti oko agenata iz divizije britanske tajne službe zadužene za borbu protiv lovecraftovskih sila s one strane stvarnosti, a koristi Chaosiumov Basic Roleplaying susta.

the_laundry_rpg_250.jpgBritanski izdavač Cubicle 7 EntertainmentThe Laundry, RPG baziran na Laundry Files seriji novela spisatelja Charlesa Strossa. Igra se vrti oko agenata iz divizije britanske tajne službe zadužene za borbu protiv lovecraftovskih sila s one strane stvarnosti, a koristi Chaosiumov Basic Roleplaying susta. izdao je

Igrači, naravno, poprimaju uloge agenata Laundrya koji se osim sa prastarim silama moraju boriti i sa birokracijom vlastite organizacije – njihov zadatak je spašavanje svijeta (i preciznije, Ujedinjenog Kraljevstva) po svaku cijenu, ali resursi su ipak ograničeni. Atmosfera je kombinacija lovecraftijanskog horora i špijunskog trilera sa blagom dozom humora.

Core rulebook upravo ulazi u prodaju, a u Cubilce 7 planiraju podržavati igru daljnjim sourcebookovima i avanturama.