day_after_ragnarok.jpgIz pera Kennetha Hitea dolazi novi setting za Pinnacle Entertainmentov rpg Savage Worlds. The Day After Ragnarok čvrsto pripada postapokaliptičnom žanru, sa snažnim utjecajem priča o Conanu i ostalih Howardovih radova. Postapokalipsa u conanovskom stilu? Čitajte dalje…

Setting je smješten u 1948. godinu, tri godine nakon kraja svijeta u režiji Trećeg Reicha. No njihov očajnički plan za pobjedu u ratu prizivanjem Ragnaroka nije završio baš očekivano. Sukladno nordijskim legendama, gigantska zmija Jormungand isplivala je iz Atlantskog oceana i zatrovala nebo, no nije preživjela suicidalni saveznički napad nuklearnom napravom. Njena lešina srušila se preko Europe i Afrike, uzrokujući enormnu devastaciju koja se osjetila u čitavom svijetu.

Tri godine kasnije civilizacija je u raspadu – najviše su propatila područja oko lešine Jormunganda, a Amerika je devastirana zbog potapanja istočne obale i trovanja većine preostalih teritorija. Divlje zvijeri mutirane krvlju Zmije lutaju prostranstvima, a zrak je zatrovan zapaljivim dimom. Od svjetskih supersila ostale su Staljinov SSSR i obnovljeno Britansko Carstvo sa središtem u Australiji, dok se preostale nacije snalaze kako znaju i mogu.

Ako vas je ovaj sažetak zaintrigirao, The Day After Ragnarok možete nabaviti kao pdf po cijeni od 13 američkih dolara, a papirnata verzija bit će dostupna za par mjeseci.