boardgamegeek.jpgWebsite BoardGameGeek vjerojatno je najveći online repozitorij informacija o igrama na ploči i ostalim društvenim igrama. Ako neka igra postoji, onda se o njoj može čitati na BoardGameGeeku – od osnovnih informacija do recenzija i komentara igrača. A krajem godine, BoardGameGeek dobit će vlastitu igru na ploči!

The BoardGameGeek Game jest projekt nastao povodom desete godišnjice sitea u režiji nezavisnog izdavača R&D Games. Namijenjena je za 3 do 6 igrača koji poprimaju dvostruke uloge. Za početak, svaki igrač predstavlja jednog od šest ponuđenih izdavača igara koji se nadmeću u opskrbi trgovina igrama kako bi prodajom svojih igara zaradili što više Geek Golda. S druge strane, svaki igrač također upravlja timom od tri geeka koji skupljaju kolekcije igara kako bi zadovoljili svoju ovisnost i time također zarađuju Geek Gold. Kao što možete pretpostaviti, pobjednik je igrač s najviše Geek Golda na kraju igre.

Igra će po prvi put biti prezentirana u listopadu na najvećem europskom sajmu igara Spiel koji se svake godine održava u Essenu u Njemačkoj. Prodajna cijena za sada nije poznata.