sjg.gifProtekli mjesec prošao je u znaku novih PDF izdanja iz Steve Jackson Games, kojih su izdali pet: GURPS Alphabet Arcane: Lost Serifs, GURPS Psionic Campaigns, Pyramid #3/18: Space Exploration, Cardboard Heroes: Cowboys and Indians i GURPS Big Lizzie.Osim toga, distributerima su poslani Cthulhu Dice i reprint Munchkin Fairy Dustakoji bi se u trgovinama trebali naći kroz tjedan-dva. Bila je tu i prvoaprilska šala o MunchkinOgreu, no mi ćemo se ipak osvrnuti na stvarne proizvode.

sjg.gifProtekli mjesec prošao je u znaku novih PDF izdanja iz Steve Jackson Games, a kojih su izdali pet: GURPS Alphabet Arcane: Lost Serifs, GURPS Psionic Campaigns, Pyramid #3/18: Space Exploration, Cardboard Heroes: Cowboys and Indians i GURPS Big Lizzie. Osim toga, distributerima su poslani Cthulhu Dice i reprint Munchkin Fairy Dusta koji bi se u trgovinama trebali naći kroz tjedan-dva. Bila je tu i prvoaprilska šala o Munchkin Ogreu, no mi ćemo se ipak osvrnuti na stvarne proizvode.

gurps_alphabet_arcane_lost_serifs.jpgGURPS Alphabet Arcane: Lost Serifs besplatan je nastavak GURPS Alphabet Arcanea. Alphabet Arcane sadrži mnoštvo priručnog materijala za fantasy igre – od magic itema preko adventure seedova do čudesnih lokacija, a Lost Serifs se sastoji od stvari koje nisu stale u konačnu verziju.

gurps_psionic_campaigns_100.jpgGURPS Psionic Campaigns dodatak je za GURPS koji ide ruku pod ruku sa GURPS Psionic Powersima. Dok je u Psionic Powersima prezentiran okvir za korištenje i izgradnju psioničkih moći, Psionic Campaigns sadrže informacije od pomoći za vođenje avantura u svijetu sa psionicima te savjete kako oblikovati takve svjetove, a da oni budu smisleni. Prodajna cijena jest osam američkih dolara.

pyramid_3_18_150.jpgPyramid #3/18: Space Exploration osamnaesto je mjesečno izdanje najnovije inkarnacije časopisa Pyramid. Svaki broj Pyramida sadrži razne materijale namijenjene za korištenje u GURPS-u, a dosta sadržaja je nevezano uz sistem te može biti od koristi i u ostalim igrama. Space Exploration, kako samo ime kaže, fokusira se na istraživanje nepoznatih predjela u SF settinzima, od bespuća svemira do novootkrivenih planeta. Prodajna cijena jest osam američkih dolara.

cardboard_heros_cowboys_indians_100.jpgCardboard Heroes: Cowboys and Indians najnoviji je naslov u Cardboard Heroes PDF liniji. Radi se o sheetovima na kojima je nacrtano mnoštvo likova namijenjenih za korištenje na combat gridu nakon što ih se izreže iz sheeta, dakle o vrlo pristupačnom i za izradu jednostavnom obliku minijatura. Cowboys and Indians, naravno, sadrže likove s divljeg zapada. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

gurps_big_lizzie_100.jpgGURPS Big Lizzie još je jedan dodatak s tematikom divljeg zapada. Radi se o avanturi za GURPS smještenoj u Arizonu koja sadrži elemente tipične za žanr poput potjera za razbojnicima i spašavanja dama u nevolji, ali sa zanimljivim twistom (od kojega je otok usred Arizone samo jedan dio). Kao i sve avanture iz SJG radionice, Big Lizzie sadrži mnoštvo informacija o prilagodbi avanture za razne vrste igara pa čak i za druge settinge, te je samu avanturu uz minimum rada moguće smjestiti bilo gdje. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

cthulhu_dice_100.jpgNo dosta o PDF-ovima, osvrnimo se i na opipljiva izdanja. Cthulhu Dice brza je igra s kockama koja se vrti oko Cthulhua i njegovih kultista (igrača, naravno). Cilj igre jest uništavanje pa čak i krađa mentalnog zdravlja suigrača, a pobjeđuje kultist koji zadnji zadrži zdrav razum. Osim ako svi kultisti ne polude, tada pobjeđuje Cthulhu. Igra dolazi u šest varijanti, svaka s kockama druge boje, od kojih dvije svijetle u mraku. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

munchkin_fairy_dust_100.jpgMunchkin Fairy Dust reprint je mini-ekspanzije za Munchkin u obliku boostera izdane prošle godine, koji je ubrzo nakon izdavanja bio povučen iz prodaje zbog fizičkih deformacija. Naime, karte su bile prekrivene sjajnom folijom zbog koje su se počele savijati. Reprint zbog toga nije foilan, no 15 karata koje sadrži nisu izgubile mnogo draža. Prodajna cijena jest četiri američka dolara.