wizkids.gifPrije mjesec dana kompaniju WizKids, poznatu po igrama kao što su HeroClix i Mage Knight, strateškom odlukom zatvorio je njihov vlasnik The Topps Company. Iako je najavljeno da će prava na igre u WizKids vlasništvu biti prodana kako bi se njihov razvoj nastavio, veliki broj fanova strepi su da igre ne propadnu.

Jedina do sada javno obznanjena ponuda za kupnju WizKids igara došla je iz Catalyst Game Labs, firme koja je po WizKids licenci izdavala Shadowrun rpg te Classic Battletech wargame. Pregovori su još u tijeku, a Catalyst namjerava preuzeti sve igre u vlasništvu WizKidsa.

Osim prijašnje suradnje s WizKidsom, Catalystu u prilog ide i dogovoreno partnerstvo s Pinata Games, tvrtkom osnovanom od strane bivših WizKidsovih zaposlenika koji su do zatvaranja firme primarno radili na raznim Clix igrama. Ukoliko Catalyst od Toppsa kupi prava na WizKidsove igre, Pinata Games će odmah preuzeti upravljanje HeroClix linijom, a njihov ugovor omogućuje da obje firme izdaju igre u suradnji, ili nezavisno.