spacejunkyard.jpgKrajem kolovoza u prodaju će biti puštena igra na ploči Space Junkyard iz Mayday Games. Smještena je u budućnost u kojoj je svemir postao divovsko odlagalište za svakojaki otpad, uključujući i stare brodove.

Igrači poprimaju uloge pilota koji počinju s malim brodom, a cilj im je sakupljati odbačene resurse i reciklirati iskoristive brodove i komponente kako bi nadogradili vlastiti brod. Svaki modul koji se doda na brod nudi jednu od nekoliko mogućnosti: skladišni prostor, proizvodnju resursa, davanje victory pointa i drugo. Pobjednik je onaj igrač koji na kraju igre sakupi najviše victory pointa.

Igra je tile-based, a igrači na kraju svakog turna izvlače novi tile i stavljaju ga na rub ploče, što istiskuje druge tileove po stupcima ili retcima, ili ih čak izbacuje sa ploče. Tileovi predstavljaju asteroide s resursima, brodske module ili specijalne objekte kao što su crne rupe ili crvotočine, između kojih igrači moraju navigirati sa svojim brodovima.

Prodajna cijena Space Junkyarda bit će oko 35 američkih dolara, a sa BoardGameGeeka možete besplatno skinuti nešto stariju verziju igre za printanje.