spacehulk-01.jpgPočetkom mjeseca Games Workshop izdali su novu verziju igre na ploči Space Hulk. Radi se o kultnoj taktičkoj turn-based pucačini za dva igrača smještenoj u svijet Warhammera 40,000.

Igra se temelji na scenarijima, a smještena je na space hulkove – ogromnemješavine ostataka svemirskih brodova, asteroida i ostalog svemirskogsmeća. Jedan igrač vodi odred svemirskih marinaca na misiji koja ovisio scenariju, dok drugi vodi lokalnu populaciju genestealera, opakihaliena koji često nastanjuju space hulkove. Marinci su individualnomoćniji od genestealera, no potonji imaju veliku brojčanu nadmoć.Potezi igrača koji kontrolira marince vremenski su ograničeni, što igručini vrlo dinamičnom te je trajanje jedne partije oko pola sata.

Komponentesu vrlo kvalitetne, od minijatura do dijelova ploče za igranje, a samaigra je masivna. Minijature je prije igre potrebno sastaviti, a kao isve Warhammer minijature mogu se i obojati. Starijim igračima bit ćekorisna informacija da se pravila temelje na onima iz originalneverzije, naravno uz određena poboljšanja. Prodajna cijena je oko 100američkih dolara, a količina je, po najavi Games Workshopa, ograničena.