runequest2.jpgMongoose Publishing u prodaju su pustili novu ediciju kultne roleplaying igre Runequest, nazvanu Runequest II iako se zapravo radi o petoj verziji igre (možda zato što su već 2006. izdali moderniziranu verziju originala). 

runequest2.jpgMongoose Publishing u prodaju su pustili novu ediciju kultne roleplaying igre Runequest, nazvanu Runequest II iako se zapravo radi o petoj verziji igre (možda zato što su već 2006. izdali moderniziranu verziju originala). Uz core rulebook (čija je prodajna cijena oko 40 američkih dolara) već je izdan i jedan setting book, Lankhmar Unleashed, a uskoro će slijediti i Glorantha the Second Age te Arms & Equipment i Monster Coliseum sourcebookovi.

Nova edicija donosi cjelokupni sadržaj originalne igre, ali značajno revidiran i restrukturiran tamo gdje je bilo potrebno. Sustav kreacije likova je bolje usklađen i sa većim fokusom na pozadinsku priču likova. Iako su stari koncepti zadržani sustav borbe je drastično izmijenjen – borba je pojednostavljena i više ne ovisi o tablicama. Magija je također redefinirana te su četiri sustava za različite vrste magije izmijenjeni u manjoj ili većoj mjeri. Redizajniran je i sustav kultova (od velike važnosti u originalnom settingu, Gloranthi) te je njihov značaj proširen.

Osnovni setting za RuneQuest II je i dalje Glorantha, iako ovaj puta u ranijem vremenskom periodu nego je to bio slučaj u ranijim verzijama (Second Age). Podržani su i drugi settinzi, poput Elric of Melnibone, Lankhmar, Hawkmoon i ostali.