ptolusPtolus: Monte Cook’s City By The Spire odnedavno se ponovno nalazi u prodaji kao tiskani proizvod zahvaljujući DriveThru RPG-u.

ptolusPtolus: Monte Cook’s City By The Spire odnedavno se ponovno nalazi u prodaji kao tiskani proizvod zahvaljujući DriveThru RPG-u.

Ptolus je jedan od najluksuznijih i definitivno najveći RPG dodatak ikada izdan, a radi se o campaign settingu smještenom u i oko Ptolusa, ogromne metropole u sjeni misterioznog kamenog šiljka koji je služio kao baza najmoćnijim neprijateljima ljudske civilizacije svijeta u kojem se nalazi. Ako ste ljubitelj gradskih avantura, političkih intriga, istraživanja prastarih misterija i/ili dungeoncrawlinga, Ptolus ima sve za vas. Od kompleksne političke situacije u gradu pa do prastarih pozdemnih kompleksa ispod njega, Ptolus nudi bogatsvo mogućnosti na kojima se mogu temeljiti čitave kampanje. Dovoljno je reći kako je ptolus služio kao Monte Cookova playtest kampanja za treću ediciju D&D-a.

Otkako je originalno tiskanje izdanje rasprodano, ovo je prva prilika za nabavu Ptolusa u papirnatom obliku. Originalna knjiga podijeljena je na dva dijela, svaki na 340 stranica, a tu su i svi digitalni dodaci koji su prvobitno dolazili na CD-u uz originalno tiskano izdanje. No kako se radi o zaista ogromnom proizvodu, ni cijena nije mala – Ptolus će vas tako u ovoj inkarnaciji koštati 150 američkih dolara.