magic.jpgWizards of the Coast najavili su neke promjene u najpopularnijem TCG-u Magic: The Gathering. Počevši od Shards of Alara edicije koja izlazi 3.10. ove godine, količina novih karata u edicijama bit će smanjena.

logo_475

Wizards of the Coast najavili su neke promjene u najpopularnijem TCG-u Magic: The Gathering. Počevši od Shards of Alara edicije koja izlazi 3.10. ove godine, količina novih karata u edicijama bit će smanjena.

Iako ovo najavljuju kao značajnu promjenu koja će smanjiti broj novih igrača odbijenih od igre zbog količine karata koje stalno izlaze, ostaje za vidjeti kakav će to zaista utjecaj imati, s obzirom na to da se broj novih karata u ediciji smanjuje za ne više od pedeset.

No puno bitnija informacija jest da se uvodi nova klasa rariteta karata: mythic rare. Ove najmoćnije karte dolazit će po jedna u otprilike svakih 8 boostera, umjesto rare karte u tom boosteru. Uz to je novost i uvrštavanje po jedne basic land karte u svakome boosteru umjesto jedne common karte.

I na kraju, preconstructed deckovi postaju tzv. Intro Packs, koji sadrže gotovi deck sa 41 kartom, od kojih je jedna “veoma vrijedna” foil rare karta. Osim decka, Intro Packovi će sadržavati i jedan booster odgovarajuće edicije, te još neke detalje.