wotc_logo_100Wizards of The Coast tijekom siječnja su najavili kako iz razvoja povlače neke već najavljene dodatke za D&D te kako ukidaju D&D Miniatures liniju proizvoda.

lords_of_madness_150Wizards of The Coast tijekom siječnja su najavili kako iz razvoja povlače neke već najavljene dodatke za D&D te kako ukidaju D&D Miniatures liniju proizvoda.

Vijest o ukidanju D&D Miniaturesa došla je iz vedra neba bez puno popratnih informacija te je rečeno kako su Lords of Madness iz rujna posljednji izdani set. Rečeno je kako će se obojane plastične figurice i dalje nalaziti u raznim periferijskim dodacima za D&D i igrama na ploči no to je slaba utjeha mnogim igračima.

Također, tri dodatka za D&D povučena su iz rasporeda izdanja za 2011. Tako Class Compendium: Heroes of Sword and Spell, Mordekainen’s Magnificent Emporium i Hero Builder’s Handook najvjerojatnije nikada neće ugledati svjetlo dana osim možda u izmijenjenom obliku u sklopu nekih drugih proizvoda.

Jedina pozitivna novost bila je kako će Heroes of Shadow uz odgodu sa ožujka na travanj biti izdani u hardcover umjesto u digest-sized paperback obliku. No kako se radi o proizvodu iz D&D Essentials linije, većini starih igrača ovo nije bitno.

I na kraju, ako ste do sada imali običaj preuzimati mjesečne kompilacije D&D Insider članaka – to od sada više nećete moći jer će sav sadržaj biti objavljivan isključivo u individualnom obliku. To na svu sreću neće utjecati na količinu objavljivanog sadržaja već se samo ukida jedan, manje popularan od dva oblika prezentacije.