dark_heresy_radicals.jpgSvibanj se pokazao odličnim mjesecom za sve ljubitelje Warhammer: 40,000 RPG-a te nam donosi tri vrlo dobre vijesti.

dark_heresy_radicals.jpgSvibanj se pokazao odličnim mjesecom za sve ljubitelje Warhammer: 40,000 RPG-a te nam donosi tri vrlo dobre vijesti.

Najavljeno je skorašnje objavljivanje novog sourcebooka za Dark HeresyThe Radical’s Handbook. Knjiga namjenjena za igrače i GM-ove pruža mnogo dodatnih informacija o opskurnoj strani Inkvizicije i njenim mračnim rabotama koje mnogi smatraju blasfemičnim. Od korištenja heretičkih i alien tehnologija preko upotrebe demonskih oružja i kaos rituala do novih karijera, samo su neke iz lepeze stvari koje nudi. Kako je slika jača od 1000 riječi, mi vam ovom prilikom dostavljamo sjajnu naslovnicu najavljenog sourcebooka na vlastitu prosudbu.

Nadalje, ovih dana u prodaju je puštena avantura za Dark Heresy pod nazivom Tattered Fates. Prva iz epske trilogije Haarlock’s Legacy o kojoj smo već govorili uvodi nas u mračnu priču o tajnama notornog rogue tradera. Radnja je smještena na dekadentni planet užitaka – Quaddis, gdje akoliti Inkvizicije moraju razotkriti skrivene planove nekoliko opasnih protivnika. I to sve prije otkucaja predzadnjeg 13. sata…Cijena 25 dolara, tvrde korice.

Naposljetku, procurio je i dodatan flavour o novom rpg-u smještenom u mračni 41. milenij – Rogue Trader, kojeg također razvija Fantasy Flight Games. Ovaj put saznajemo više o karijeri Astropatha, moćnog psykera u službi rogue trader flote. Pripadnici astrophata svi imaju isti početak: kao mlade i neiskusne psykere s njihovih rodnih planeta na Holy Terru ih odvode u zloglasnim Crnim brodovima. Većina ih tamo skonča kao žrtve za napajanje Emperorove psihičke moći u svrhu održavanja Astronomicana, a oni koji su ostavljeni na životu mjesecima su pripremani za ritual u kojem prolaze pročišćenje tijela i uma u prisutnosti Emperorove svetosti. Mnogi ne prežive, a ostali blagoslov i vječnu povezanost s Emperorom plaćaju ludilom ili gubitkom osjetila. A nakon toga, započinje njihova misija da prostranstvima svemirskog ništavila odašilju psihičke poruke i tako održavaju komunikaciju u beskraju 41. milenija…

Pozivamo vas da o Dark Heresy i Rogue Trader igrama raspravite na Eydisu!