mongoose-publishing.jpgKrajem prošlog mjeseca Mongoose Publishing izdali su nekoliko naslova, a mi vam donosimo kratak pregled.

Traders & Gunboats je dodatak za Traveller, a bavi se trgovačkim i onim malo manje trgovačkim svemirskim brodovima. Osim Traveller statistika, za svaki navedeni brod dana je i njegova povijest, zanimljivi konstrukcijski detalji, te deckplan. Zbog toga je ovaj dodatak koristan i za ostale igre, a ne samo Traveller.

Dragon Warriors Bestiary je knjiga čudovišta i ostalih protivnika za novu ediciju britanskog rpg-a Dragon Warriors. Donosi više od stotinu rasa i stvorenja iz svijeta igre, od humanoida do undeadova. Osim statistika monstera, u knjizi se nalaze encounter tablice te slični korisni alati za igru.

Big Book of Bots je vodič za robote u kultnoj igri Paranoia. Osim statistika robota, donosi i mnoštvo uputa za njihovu upotrebu u igri te, naravno, gomilu fluffa specifičnog za ovu igru.

I na kraju, Khitai je worldbook za Conan The Roleplaying Game. Kao što je vidljivo iz naslova, donosi opis istoimene zemlje na istoku Conanovog svijeta, te informacije korisne za avanture u njoj.