fantasy-flight-games.jpgAmerička izdavačka kuća Fantasy Flight Games početkom mjeseca izdala je čak četiri nova naslova. O prva dva smo već pisali, dok vam druga dva predstavljamo po prvi put.

Battlestar Galactica: Pegasus Expansion je prva ekspanzija za BSG igru na ploči. Podsjećamo, radi se o semi-kooperativnoj igri u kojoj je igračima u cilju surađivati radi preživljavanja, no jedan od njih je zapravo Cylonac što u igru unosi intrige i nepovjerenje. Pegasus donosi dvije nove ploče: Battlestar Pegasus i planetu New Caprica koje se mogu koristiti individualno ili zajedno. Naravno, tu su i drugi novi elementi kao dodatne karte svih vrsta, sedam novih likova, itd. Prodajna cijena je oko 40 američkih dolara.

Chaos in the Old World je igra na ploči smještena u mračni svijet Warhammer Fantasy Battles igre minijaturama. Igrači poprimaju uloge jednog od četiri boga Kaosa, te se kroz svoje kultiste i ratnike međusobno nadmeću za prevlast na svijetu. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.

Descent Quest Compendium je sourcebook za igru na ploči Descent: Journeys in the Dark. Igra se kroz scenarije, a ovaj dodatak donosi njih 16 iz pera renomiranih autora kao što su Monte Cook, Keith Baker ili John Kovalic. Prodajna cijena ovog tvrdo uvezanog izdanja na 96 stranica je oko 30 američkih dolara.

Ad Astra je nova igra na ploči za 3 do 5 igrača. Smještena je u budućnost u kojoj su ljudi kolonizirali čitav sunčev sustav i u procesu se razvili u pet različitih vrsta. No naše Sunce se bliži kraju svog života, stoga je neophodno pronaći novi dom. Igrači poprimaju uloge vođa različitih vrsta a cilj im je što više se proširiti izvan Sunčevog sustava i kolonizirati što više planeta. Ograničenost resursa dovodi do sukoba, no ponekad je bolje surađivati, barem na neko vrijeme. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.