catalyst_logo_262w.gifCatalyst Game Labs tijekom proteklog mjeseca izdali su četiri nova naslova. Prvi od njih je Eclipse Phase, SF/cyberpunk RPG o kojemo smo već pisali. Ukratko – radnja je smještena u budućnost gdje se bliži točka tehnološke singularnosti. No globalna katastrofa razorila je Zemlju i raštrkala čovječanstvo po Sunčevom sustavu, ali i dalje. Igrači poprimaju uloge agenata koji se bore protiv prijetnji novoj civilizaciji, a neke od naglašenih karakteristika igre jesu mogućnost jednostavnog prebacivanja među različitim tijelima (zahvaljujući digitalnoj konverziji svijesti) i sustav kreacije likova baziran na skillovima.

CthulhuTech: Mortal Remains je setting book za horror-SF RPG CthulhuTech. Lovecraftovski užasi vratili su se na zemlju, a jedino što čovječanstvo održava na životu jest napredna tehnologija ponekad ukradena i od napadača. Knjiga obrađuje teritorij New Earth Governmenta, jednog od posljednjih bastiona sigurnosti. No nije sve divno i krasno jer nepojmljive strahote vrebaju u mračnim kutcima.

I na kraju, tu su dva BattleTech naslova. Masters & Minions donosi pregled najvažnijih ličnosti u BattleTech univerzumu pisan kao dosje iz perspektive StarCorps Industriesa, jedne od najmoćnijih organizacija Inner Spherea. Sadrži preko sto individua, kao i opise svih većih i većine manjih frakcija. Drugi je BattleTech: 25 Years of Art and Fiction. Kao što je vidljivo iz naslova, radi se o artbooku izdanom povodom 25. godišnjice igre, a osim predivnih ilustracija sadrži i preko 100 000 riječi novih priča, te detaljnu bibliografiju svih do sada izdanih BattleTech naslova.