fantasy-flight-games.jpg Fantasy Flight Games protekli mjesec su izdali DeadStars, avanturu za Dark Heresy, Tannhäuser Revised Edition Rulebook, ekspanziju za Talisman The Highland i Secrets of Arkham, deluxe ekspanziju za Call of Cthulhu LCG

.

Fantasy Flight Games protekli mjesec su izdali Dead Stars, avanturu za Dark Heresy, Tannhäuser Revised Edition Rulebook, ekspanziju za Talisman The Highland i Secrets of Arkham, deluxe ekspanziju za Call of Cthulhu LCG.

dark_heresy_dead_stars_150.pngDead Stars jest treći i posljednji dio Haarlock’s Legacy trilogije avantura za Dark Heresy, pen and paper RPG smješten u mračni univerzum Warhammer 40000. Dead Stars zaključuje epsku priču započetu u Tattered Fates i nastavljenu u Damned Cities, te vodi akolite na planete Mara i Dusk gdje će morati donijeti odluku koja će odrediti budućnost Calixis sektora. Avantura se diči nelinearnošću i uključivanjem posljedica akcija iz prošlih dijelova kampanje, a prodajna cijena je oko 25 američkih dolara.

tannhauser_revised_rulebook_150.pngTannhäuser Revised Edition Rulebook zamjenjuje dosadašnja pravila taktičke igre na ploči Tannhäuser. Igra je smještena u 1949. godinu u alternativnoj povijesti gdje Prvi svjetski rat nikada nije završio, a sile Unije, Reicha i Majke Rusije su nemilosrdnoj u borbi za prevlast. Unija je potpomognuta naprednom tehnologijom deriviranom od vanzemaljske olupine iz Roswella, Reich se okrenuo ka okultnome, a Rusima pomažu inkarnacije slavenskih bogova i Teslini genijalni izumi. Revised Edition Rulebook ne zahtijeva korištenje nikakvih dodatnih materijala izvan okvira već izdanih Tannhäuser naslova, nego jednostavno nadograđuje i poboljšava već postojeća pravila. Prodajna cijena je oko 10 američkih dolara, a primjerak knjige će se nalaziti i uz sva buduća izdanja igre.

talisman_the_highland_150.pngThe Highland je ekspanzija za revidiranu četvrtu ediciju kultne igre na ploči Talisman, izdanu u okrilju FFG-a. Igrači poprimaju kontrolu po jednog od mnoštva različitih likova te se kroz razne čudesne lokacije bore za magične artefakte, od kojih je najmoćniji Crown of Command. The Highland unosi novu planinsku regiju u igru, šest novih likova, preko sto novih karata itd. Prodajna cijena je oko 40 američkih dolara.

call_of_cthulhu_lcg_secrets_of_arkham.pngSecrets of Arkham jest prva deluxe ekspanzija za FFG-ov Call of Cthulhu LCG (Living Card Game, koji se od CCG/TCG formata razlikuje po tome što svaki mjesec paketi koji su ekvivalentni boosterima sadrže iste, a ne randomizirane karte). U igru unosi 100 novih karata, među kojima je i novi story deck od deset karata kojeg se može koristiti umjesto originalnog story decka. Set naglašava pojedine mehanike poput Day/Night ciklusa, a uz karte unikatne pojedinim frakcijama, tu su i nove neutralne karte. Prodajna cijena je oko 25 američkih dolara.