pathfinder_rpg_logo_150.jpg U proteklih mjesec dana izdano je pet novih izdanja za Paizov Pathfinder RPG: Pathfinder Adventure Path 34: Blood for Blood: Kingmaker (4 of 6), Pathfinder Module: From Shore to Sea, Pathfinder Companion: Sargava the Lost Colony, Pathfinder Gamemastery Guide i Pathfinder Chronicles: Heart of the Jungle

.

pathfinder_logo_475.jpg
U proteklih mjesec dana izdano je pet novih izdanja za Paizov Pathfinder RPG: Pathfinder Adventure Path 34: Blood for Blood: Kingmaker (4 of 6), Pathfinder Module: From Shore to Sea, Pathfinder Companion: Sargava the Lost Colony, Pathfinder Gamemastery Guide i Pathfinder Chronicles: Heart of the Jungle.

pathfinder_adventure_path_kingmaker_4_of_6_150.jpg Pathfinder Adventure Path je Paizov softcover mjesečnik koji sadrži detaljne Adventure Path scenarije, šačicu čudovišta I nekoliko pomoćnih članaka koji GMovima omogućavaju da prošire svoju kampanju. Blood for Blood: Kingmaker (4 of 6)  tako sadrži Blood for Blood avanturu za likove 10. levela, informacije o okrutnom društvu i praznovjerju boggarda (Golarionovih zlokobnih ljudi-žaba), detalje o najpoznatijim skrivenim blazima i izgubljenim relikvijama Stolen Landsa, pet novih monstera itd. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.

pathfinder_module_from_shore_to_sea_150.jpg Pathfinder Module: From Shore to Sea je avantura za likove 6. levela smještena na obalu oko tajnovitog Hellmouth zaljeva u zlom imperiju Cheliax. U njoj će se igrači susresti sa seljacima koji polako padaju pod prokletstvo svojih predaka, pipkaste abominacije iz dubina, opake ljude-ribe, drevnu Azlanti tehnologiju i tajnu koja se proteže kroz milenije do samog Azlantskog imperija. Prodajna cijena je oko 14 američkih dolara.

pathfinder_companion_sargava_150.jpg Pathfinder Companion: Sargava the Lost Colony  je  sourcebook za Pathfinder Chronicles koji opisuje izgubljene kolonije Sargave. Sadrži detaljan pregled Sargave, od informacija o raskidu sa Cheliaxom preko podataka o domorocima do tropskih opasnosti. Detaljno su opisana glavna naselja te mnoge lokacije za avanture. Knjiga sadrži i nove spellove koji olakšavaju život u Sargavi, featove vezane uz borbene stilove lokalnih plemena i nove traitove za prilagođavanje Sargavskih likova (i lokalaca i kolonizatora). Prodajna cijena je oko 11 američkih dolara.

pathfinder_chronicles_heart_of_the_jungle_150.jpg Pathfinder Chronicles: Heart of the Jungle sourcebook je koji nam na 60-ak stranica donosi nove mogućnosti za avanture smještene u džunglama Pathfinder Chronicles settinga. Sadrži nova pravila za opasnosti koje vrebaju u džunglama poput bolesti, otrovnih biljaka, rojeva insekata, živog pijeska itd., devet novih gradova (od kolonijalnog trgovačkog Bloodcovea do kiklopske tvrđave Jaha) sa kartama i statistikama, informacije o mnogim kulturama Mwagi Expansea (ljudskim i čudovišnim), više od tucet karata gradova i džungli, nove monstere itd. Prodajna cijena je oko 20 američkih dolara.

pathfinder_gamemastery_guide_150.jpg I na kraju, konačno nam stiže Pathfinder Gamemastery Guide, dugo očekivani pandan DMG-u za Pathfinder. Na svojih 320 bogato stranica donosi nam savjete za bolju pripremu i vođenje igre (pogodne i za početnike i za veterane), korak po korak upućuje čitatelje u stvaranje svjetova, gradova, kozmologija, feudalnih sistema i alternativnih dimenzija. Opisuje tipove problematičnih igrača i savjete kako se nositi s njima te nova pravila za različite podsisteme (npr. scene potjera, proricanje, kockanje). Tu su i neizbježne tablice za pomoć pri stvaranju svega od NPC-ova i blaga do encountera na bilo kojem terenu. Obrađuje i teme poput smrti PC likova, problematičnih pravila, premoćnih družina, solo kampanja itd. Naravno, ovo je samo mali dio njegovog sadržaja. Prodajna cijena je oko 40 američkih dolara.