munchkin_cover_150.jpg Povodom 18. po redu reprinta Munchkina koji je upravo u tiskanju, Steve Jackson Games napravili su neke manje izmjene u pravilima ove popularne kartaške igre. One će biti uključene u 18. reprintu, a također je najavljen i dodatak Munchkin: Go Up A Levelčija je svrha osvježavanje starijih reprinta novim pravilima. munchkin_cover_150.jpgPovodom 18. po redu reprinta Munchkina koji je upravo u tiskanju, Steve Jackson Games napravili su neke manje izmjene u pravilima ove popularne kartaške igre. One će biti uključene u 18. reprintu, a također je najavljen i dodatak Munchkin: Go Up A Level čija je svrha osvježavanje starijih reprinta novim pravilima.

Izmjene u pravilima uglavnom se sastoje od pojašnjenja, no tu su i neke korekcije balansa poput oslabljivanja wizardovog charm spella te neki dodaci za ubrzavanje igre. Dok čekamo izlazak 18. reprinta, nova pravila za većinu Munchkin varijanti već su na netu, a ostala će slijediti uskoro.

Kako vlasnici Munchkina ne bi morali nanovo kupovati nove igre ne bi li na kartama imali izmijenjena pravila, bit će izdan Munchkin: Go Up A Level. Ovaj dodatak sadržavat će sve 132 karte s izmijenjenim pravilima, iz svih postojećih varijanti Munchkina i njihovih ekspanzija. Prodajna cijena bit će oko 12 američkih dolara.

I na kraju, prenosimo vam okvirne, do sad poznate termine puštanja u prodaju novih verzija Munchkina iz 18. reprinta. Tako su Munchkin 2 i 3, Munchkin Bites! te Super Munchkin najavljeni za lipanj, Munchkin Cthulhu 2 i 3 za srpanj, Munchkin Cthulhu, Munchkin 6, Munchkin Fu i Fu 2 te Munchkin Booty 2 za kolovoz, a Munchkin Booty, Star Munchkin, Super Munchkin 2 i The Good, The Bad And The Munchkin za rujan.