pathfinder_chronicles_150.jpgIz Paizo Publishinga dolaze tri nova sourcebooka za Pathfinder campaign setting – Pathfinder Chronicles: Classic Horrors Revisited, Pathfinder Companion: Dwarves of Golarion i Pathfinder Companion: Andoran, Spirit of Liberty.

logo_475

Iz Paizo Publishinga dolaze tri nova sourcebooka za Pathfinder Chronicles campaign setting – Pathfinder Chronicles: Classic Horrors Revisited, Pathfinder Companion: Dwarves of Golarion i Pathfinder Companion: Andoran, Spirit of Liberty.

pathfinder_chronicles_classic_horros_150.jpgPathfinder Chronicles: Classic Horrors Revisited daje pogled na klasična horor čudovišta  poput vampira, vukodlaka, zombija i ostalih. Donosi informacije o njihovom porijeklu (i u svijetu Pathfindera ali i u stvarnoj povijesti), stvaranju, društvu, motivaciji, ulozi u kampanjama i drugome. Uz svako čudovište navedeno je nekoliko varijanti, a dano je i obilje primjera. Prodajna cijena tiskanog izdanja je oko 20 američkih dolara, a PDF verzije oko pet dolara manja.

pathfinder_companion_dwarves_of_golarion_150.jpgNaslovi iz Pathfinder Companion serije dodataka sadrže kolekciju članaka koji se osvrću na specifičnu temu svakog pojedinog dodatka. Dwarves of Golarion tako donosi informacije o patuljcima Golariona. Tu je fluff poput povijesti patuljačkog naroda, opisi njihovih zemalja itd., a sourcebook sadrži i nove opcije za izradu poput featova i ostalog.

pathfinder_companion_andoran_150.jpgAndoran, Spirit of Liberty je još jedan dodatak iz Pathfinder Companion linije, a donosi opis zemlje Andoran. Andoran je jedina zemlja Pathfinder Chronicles settinga u kojoj vlada demokracija, a knjižica donosi opis zemlje, naroda, kulture i ostalog. Stanovnici Andorana vjeruju u slobodu osobnog izbora i veliki su protivnici robovlasništva, te je dobar dio sourcebooka fokusiran na taj aspekt njihovog djelovanja (poput slanja vojnih ekspedicija usmjerenih protiv robovlasnika u druge zemlje). Podsjeća li nas ovo na neku zemlju iz vlastitog svijeta?

Prodajna cijena tiskanih izdanja oba Pathfinder Companiona je oko 10 američkih dolara, dok su PDF verzije nekoliko dolara jeftinije.