targets_of_opportunity_100Tijekom mjeseca u prodaju su puštena dva licencirana Call of Cthulhu naslova – Delta Green: Targets of Opportunity iz Pagan Publishinga i Horrors from Yuggoth iz Goodman Games. Osim toga, Chaosium je izdao Devil’s Gulch, setting za BRP smješten na divlji zapad.

 

targets_of_opportunity_250Tijekom mjeseca u prodaju su puštena dva licencirana Call of Cthulhu naslova – Delta Green: Targets of Opportunity iz Pagan Publishinga i Horrors from Yuggoth iz Goodman Games. Osim toga, Chaosium je izdao Devil’s Gulch, setting za BRP smješten na divlji zapad.

Targets of Opportunity je kolekcija pet prijetnji koje mogu poslužiti kao temelj za Delta Green i Call of Cthulhu avanture, pa čak i kampanje. Jedna od njih može poslužiti i kao saveznik: kanadska super-tajna služba te ujedno prva tajna organizacija koja se sustavno usprotivila strahotama mythosa u 20. stoljeću. Ostale su stotinama godina stara infestacija Deep Oneova na jugu Aljaske, tisućljetni kult mistika koji se inficiraju parazitskim crvima radi produljenja vlastitog života, obitelj ghoulova koja od 18. stoljeća lovi New Orleansom, te kult čiji članovi kroz posredovanje Nyarlathotepa teže sjedinjenju s Outer Godovima. Prodajna cijena ograničene hardcover serije je oko 40 američkih dolara, a regularna softcover serija trebala bi biti dostupna u roku od šest mjeseci.

horrors_from_yuggoth_250Horrors from Yuggoth je četvrti naslov u Age of Cthulhu liniji avantura iz Goodman Games, smješten u 20. godine prošloga stoljeća. Igrači poprimaju uloge članova međunarodne spasilačke ekspedicije koja je poslana na daleki sjever Norveške da spasi posadu Italije, cepelina koji se srušio po povratku s prelijetanja Sjevernog pola. Međunarodne tenzije pratile su ovu ekspediciju i u našoj povijesti, a u igri se stvari kompliciraju prisutnošću mi-goa i njihovih slugu. Prodajna cijena je oko 13 američkih dolara.

I na kraju, Devil’s Gulch je western setting pogodan i za avanture s elementima natprirodnog, i za one bez. Radi se o gradu s divljeg zapada opisanog u razdoblju između 1870. i 1885. godine. Osim opisa samog grada i njegove okolice, sourcebook sadrži i kolekciju NPC-a koji u njemu obitavaju, a tu su i savjeti kako prilagoditi Devil’s Gulch raznim žanrovima i vrstama avantura. Prodajna cijena tiskane verzije je oko 17 američkih dolara, a PDF-a pet dolara manje.

devils_gulch_250